Δεκάδες οικογένειες εξυπηρετήθηκαν και ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, ενώ πολλές από αυτές έχουν παιδιά. Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα η κοινωνική δομή του Δήμου εξυπηρέτησε συνολικά 183 οικογένειες εκ των οποίων οι 320 ήταν ενήλικες και τα 183 ήταν παιδιά. Πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση και δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Δικαιούχοι των παροχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άτομα/ νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο που λειτουργεί η δομή, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Έτσι δικαιούχοι είναι και άτομα ωφελούμενα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα.

Σημειώνεται πάντως πως τον Ιανουάριο στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάχθηκαν συνολικά 31 νέα νοικοκυριά. Από τα παραπάνω νοικοκυριά, τα οχτώ αφορούν οικογένειες με παιδιά, ενώ τα επτά οικογένειες με άνεργα μέλη. Οι υπόλοιπες είναι οικογένειες χαμηλοσυνταξιούχων.

Υπενθυμίζεται πως για την υπαγωγή του πολίτη ως ωφελούμενου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών: Αίτηση που χορηγείται από την υπηρεσία, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδεια παραμονής, φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας και φωτοτυπία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης.

Όμως και τον Φεβρουάριο έγιναν νέες εντάξεις ωφελούμενων νοικοκυριών, εκ των οποίων οι 39 είναι ενήλικες και τα 13 ανήλικα παιδιά.

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου βρίσκονται πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και μέσω τόσο του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και του Κοινωνικού Φαρμακείου προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται» δήλωσε στη «Θ» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής.

e-thessalia.gr