Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της νέας κακοκαιρίας εθελοντές και διασώστες, προκειμένου να βοηθήσουν με όσα μέσα μπορούν τους πολίτες που έχουν πληγεί από το νέο καταστροφικό καιρικό φαινόμενο.

Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από όλη την Ελλάδα συμβάλλου, ήδη, από την Τετάρτη το απόγευμα με απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών στον Βόλο, με ανεφοδιασμό τροφίμων και εμφιαλωμένων νερών στον Βόλο.

Οι εθελοντές και το προσωπικό του Περιφερειακού Τμήματος Βόλου παρέχουν Πρώτες Βοήθειες σε κατοίκους, ενώ συνεχίζουν, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις διανομές εμφιαλωμένων νερών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της πόλης.

Ακόμη, στις πληγείσες περιοχές του Βόλου κατέφθασαν και επιχειρούν απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από τα Περιφερειακά Τμήματα Ξάνθης και Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι πολίτες υποδέχθηκαν με ανακούφιση τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που για ακόμα μια φορά κινητοποιήθηκαν άμεσα για να βρεθούν στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας.

taxydromos.gr