"Μου είπε ότι πρήστηκε το πόδι της κόρης μου και πως θα πάθει γάγγραινα. Με τάραξαν τόσο πολύ, άρχισα να φωνάζω και να κλαίω… Ήρθε ο άντρας μου και ρώτησε τι έπαθα" τόνισε η 71χρονη Λαρισαία, καταθέτοντας χθες, με τρεμάμενη φωνή στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, περιγράφοντας πώς έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

Η 71χρονη βρέθηκε χθες στο Δικαστήριο, αφού νωρίτερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν, στον Προμαχώνα, έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας που θέλησε να περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έχοντας στο αυτοκίνητό του τη σακούλα με τις δεσμίδες των χρημάτων που παρέλαβε μια άγνωστη γυναίκα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, εξαπατώντας την 71χρονη.

Βέβαια, στη σακούλα βρέθηκαν 17.500 ευρώ από τις 20.000 ευρώ της 71χρονης, πράγμα που σημαίνει ότι τα ενδιάμεσα μέλη του δικτύου των απατεώνων πρόλαβαν να πάρουν την προμήθειά τους, αφού το υπολειπόμενο ποσό των 2.500 ευρώ δεν βρέθηκε.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών και με δεδομένο ότι η έφεση δεν θα είχε αναστέλλουσα δύναμη ο 42χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)