Άγουσα για την φυλακή πήρε ένας 42χρονος εξαρτημένος που κρίθηκε ένοχος στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών και κατέληξε στην φυλακή, για να εκτίσει ποινή 5 μηνών. Ο ίδιος δράστης είχε κλέψει πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο και μικροαντικείμενα από ξενοδοχείο στις Αλυκές στα μέσα Νοεμβρίου.
Ο 42χρονος συνελήφθη ξημερώματα της Κυριακής, διότι μπήκε σε σπίτι στην οδό Ελλησπόντου Ν. Ιωνία και έκλεψε αυτοκίνητο από γκαράζ. Οι γείτονες που κατάλαβαν την κλοπή ειδοποίησαν την Αστυνομία και με βιντεοληπτικό υλικό διπλανού καταστήματος ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 1,5 ώρα μετά την κλοπή.
Ο κατηγορούμενος πήρε το κλεμμένο αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές πέφτοντας σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει ένα δίκυκλο την περασμένη εβδομάδα, με το οποίο κινούνταν και μάλιστα είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.
Στο αυτοκίνητο που έκλεψε ο 42χρονος υπήρχε ένα αεροβόλο πιστόλι που ανήκει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος και θέλει να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, αλλά δεν γλίτωσε την καταδίκη σε φυλάκιση 15 μηνών, από τους οποίους θα εκτίσει τους πέντε μήνες.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος κατηγορούμενος είχε μπει σε ξενοδοχείο στις Αλυκές στις 15 Νοεμβρίου, στις 6 το πρωί, από ξεκλείδωτο δωμάτιο πελάτη έκλεψε το πορτοφόλι και το κινητό τηλέφωνό του, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα ευτελούς αξίας (χαλασμένο χρηματοκιβώτιο, κηροπήγια, καλάθι σκουπιδιών και χαρτάκια σημειώσεων) και τότε είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

magnesianews.gr