Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ο 45χρονος Αλβανός υπήκοος, που κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κλοπή χρηματοκιβωτίου και την αντίσταση κατά αστυνομικών, που είχαν στήσει ενέδρα να τον συλλάβουν στη Σκόπελο.

Η κλοπή είχε γίνει στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου, με τον άνεργο δράστη να πετάει το χρηματοκιβώτιο που είχε κλέψει από μονοκατοικία, ιδιοκτησίας επιχειρηματιών του νησιού, σε οικόπεδο. Οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματοκιβώτιο και έστησαν καρτέρι για να βρουν, ποιος θα πήγαινε να το πάρει κι έτσι συνέλαβαν τον 45χρονο την επομένη.

Χθες ο δράστης δήλωσε στο δικαστήριο, ότι οδηγήθηκε στην κλοπή λόγω φτώχειας… Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών, χρηματική ποινή 1650 ευρώ και έκρινε ότι δεν δικαιούται αναστολής ο καταδικασθείς, ούτε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, είχε καταδικαστεί παλαιότερα για άλλο αδίκημα με κάθειρξη 5 ετών και είχε εκτίσει μάλιστα την ποινή.

Ειδικότερα το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της κλοπής και της απλής σωματικής βλάβης, ενώ τον έκρινε αθώο για το αδίκημα της απείθειας. Ο δράστης της κλοπής μέσω του δικηγόρου που του διόρισε το Δικαστήριο, Ηρακλή Μουράβα, υποστήριξε πως μπήκε στο σπίτι του ζευγαριού επειδή θόλωσε λόγω της ανέχειάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως ήθελε να επιστρέψει πίσω στα θύματά του τα δύο ρολόγια που αφαίρεσε από το σπίτι τους.

Σχετικά με το γεγονός ότι αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε όταν είδε άγνωστους άνδρες με πολιτικά ρούχα να τον πλησιάζουν στο σκοτάδι και έτσι επιχείρησε να αμυνθεί, γιατί δεν γνώριζε πως πρόκειται για αστυνομικούς. Πρόσθεσε πως η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειαζόταν χρήματα για να τη βοηθήσει, ενώ είναι πατέρας τριών παιδιών, με το ένα να εργάζεται στο νησί και έτσι βρέθηκε και εκείνος εκεί, προκειμένου να το επισκεφθεί, γιατί ο ίδιος διαμένει στην Αθήνα.

Ο 45χρονος βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα, στερούμενος των απαραίτητων εγγράφων παραμονής και σε βάρος του αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Ο δράστης, το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου εντοπίστηκε σε χωράφι, στην περιοχή Ράχες Σκοπέλου, ως ύποπτος για κλοπή που διαπράχθηκε σε σπίτι νεαρού ζευγαριού. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, τον κύκλωσαν και ο αλλοδαπός επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποιώντας γροθιές και κλωτσιές…

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό. Ο 45χρονος είχε διαρρήξει το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου το παράθυρο υπνοδωματίου του σπιτιού του ζευγαριού, εισήλθε στο εσωτερικό και έκλεψε ένα χρηματοκιβώτιο με περίπου 20.000 ευρώ, καθώς και δύο ρολόγια χειρός από συρτάρι του δωματίου. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο τοπικό Τμήμα το Σάββατο, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο σε χωράφι δίπλα από την οικία και παρακολουθούσαν την περιοχή, προκειμένου να συλλάβουν τον κλέφτη, ο οποίος επέστρεψε στο σημείο το απόγευμα του Σαββάτου, για να πάρει το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο. Μετά τη σύλληψή του ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν τα δύο ρολόγια, που είχε καταγγελθεί από το ζευγάρι ότι είχαν κλαπεί, τα οποία μαζί με το χρηματοκιβώτιο αποδόθηκαν στο ζευγάρι, που χθες ήταν παρόντες στο δικαστήριο, όπου και κατέθεσαν.

Επίσης κατέθεσαν οι τρεις αστυνομικοί, που συμμετείχαν στη σύλληψή του. Η εισαγγελέας στην πρότασή της χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ιδιαίτερα επικίνδυνο, ύποπτο φυγής, ενώ αναφέρθηκε και στην παλαιότερη αμετάκλητη καταδίκη του, ζητώντας η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

e-thessalia.gr