Σε καραντίνα βρίσκεται αιμοδοτικά από το προηγούμενο Σάββατο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μετά τη διάγνωση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πρόκειται για γυναίκα 72 χρόνων μεγάλης κοινότητας του νομού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με τη δήλωση του κρούσματος στον ΕΟΔΥ ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, που σύμφωνα με το πρωτόκολλο έθεσε από το Σάββατο 29 Ιουλίου την περιοχή της Λάρισας, όπως και την Ημαθία, σε καραντίνα, ενημερώνοντας νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης που είχαν πάρει αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας να προχωρήσουν σε ελέγχους των μονάδων αίματος και των παραγώγων τους.

Παράλληλα ειδικό αυτοκίνητο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφερε δείγματα μονάδων αίματος και παραγώγων των τελευταίων δύο εβδομάδων για έλεγχο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στο εξής όλοι όσοι αιμοδοτούν τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα εξετάζονται για ιό του Δυτικού Νείλου.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Δημ. Κατσανάκη, Ελευθερία)