Το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023.

Η διοργάνωση του 2ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνέδριου εγκαινιάζει μια νέα εποχή επικοινωνίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την τοπική κοινωνία, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για πρώτη φορά, τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ανοικτά με το κοινό, συχνά, σοβαρά Ιατρικά προβλήματα τα οποία απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών. Για κάθε νοσολογική οντότητα θα παρουσιαστεί η δυνατότητα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, οι διαθέσιμες θεραπευτικές στρατηγικές σε επίπεδο οικογενειακού και ειδικού ιατρού στην κοινότητα, και όλες οι σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης αυτών των νοσημάτων σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής ιατρικών Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει ο Θεόφιλος Καραχάλιος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής,Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, “Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ασθενείς και οι συγγενείς, μέσω αμφιβόλου ποιότητας πληροφοριών που λαμβάνουν από το διαδίκτυο, εκφέρουν γνώμη ή αποφασίζουν από μόνοι τους για τη θεραπεία που θα ακολουθήσουν.

Θεωρούμε ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη να παρουσιάσουμε στην κοινωνία υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για συχνά ιατρικά προβλήματα. Συμπληρωματικά, θα παρουσιαστούν μεγάλου ενδιαφέροντος θέματα Ιατρικής Εκπαίδευσης, Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας, σύγχρονης Ιατρικής Ακριβείας, σύγχρονων εξελίξεων στη θεραπευτική ογκολογία και την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών”.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια τον εκδηλώσεων για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «ο Ιπποκράτης». Παράλληλα, μέσω του συνεδρίου, προωθείται η διαρκής συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο γίνεται paper free και plastic free που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί η χρήση έντυπου και πλαστικού υλικού, ως ένδειξη της αφοσίωσης του Τμήματος Ιατρικής στην προστασία του περιβάλλοντος.