Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας «Κλέων» στη χώρα μας. Σύμφωνα με μετεωρολόγους, η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι και η πιο ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 44 βαθμούς Κελσίου σε Στερεά και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, η κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται την Παρασκευή (14/07) και το Σάββατο (15/07), ενώ από την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς ωστόσο μεγάλες διαφορές αφού υπάρχει η τάση διατήρησης του ζεστού καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδος.

Ήδη στους πολίτες έχουν δοθεί συστάσεις για προστασία από την ακραία ζέστη και για αποφυγή των επιπτώσεων στην υγεία, όπως και συμβουλές προς τις ευπαθείς ομάδες, ενώ οι ειδικοί προτείνουν τρόπους παθητικού δροσισμού, ώστε και να μην "λιώσουμε" στο σπίτι μας, αλλά και να μην δούμε ιδιαίτερα "φουσκωμένο" τον λογαριασμό.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη τοπικά 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει: α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου. γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.