Mάχη με τις φλόγες έδιναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στα τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες σε Νοτιοανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν τρία ελικόπτερα και στο Λουτράκι πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σύμφωνα με το ΠΣ, τα ενάερια μέσα θα ενισχυθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ