Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί σήμερα στις 17:00, ο "ξανθός" του ελληνικού μπάσκετ, που "έφυγε" σε ηλικία 78 ετών. Νωρίτερα, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο "Αλεξάνδρειο".

Ειδικότερα, στις 15:30, έχει αποφασιστεί να βρίσκεται στο χώρο που ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός προ ετών του Αρη, θεωρούσε "σπίτι" του.

Το "παρών" στη διαδικασία, στο γήπεδο, θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι του συλλόγου.

Οι Θεσσαλονικείς, αγωνιστικά, αύριο θα μπουν σε πρόγραμμα προετοιμασίας για την πρεμιέρα τους στη Basket League, στο "Nick Galis Hall", με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

"Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το "σπίτι" του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο "Ξανθό", η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το "παρών" στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Όλοι στο "Παλέ" για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό "Ξανθό" όπως του αξίζει, στο "σπίτι" του!".

"Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε"

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν και την Πέμπτη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να πουν το τελευταίο "αντίο" στον Γιάννη Ιωαννίδη συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για την εξόδιο ακολουθία.

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα, εκφώνησε τον επικήδειο και συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια της. Μάλιστα, στο φινάλε του διάβασε στίχους από το αγαπημένο του τραγούδι της αγαπημένης του Μαρινέλας. Το "καμιά φορά”.

"Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία", είπε, μεταξύ άλλων η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη.

TheTOC