Προσωρινά ελεύθερος σε κατ΄ οίκον περιορισμό αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονος κουνιάδου του στον Βόλο, καθώς υπήρξε διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ανακριτής υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του. Για το τι θα γίνει τελικά θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τις επόμενες ημέρες. Έως τότε ο 50χρονος θα παραμείνει σε περιορισμό στο σπίτι της κόρης του στον Βόλο και όχι στην οικία του στην Αργαλαστή.

Στο άκουσμα της απόφασης να τεθεί προσωρινά, ο 50χρονος, σε κατ’ οίκον περιορισμό, οι τρεις κόρες του και άλλοι συγγενείς και φίλοι που βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κλάματα.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο κ. Αλέξης Κούγιας, ένας εκ των δυο υπερασπιστών του, δήλωσε:

«Νιώθω υπέροχα με αυτή την απόφαση, όπως υπέροχα νιώθει και η ελληνική κοινωνία. Θέλω να εκφράσω τις απόλυτες ευχαριστίες μου τόσο προς τον κ. ανακριτή που γνωμοδότησε υπέρ της ελεύθερης παραμονής του κατηγορούμενου. Όμως, επειδή βασανίστηκε ιδιαίτερα και η κ. εισαγγελέας και μάλιστα είχε μία συγκινησιακή συνάντηση με τα κορίτσια, θέλω να την ευχαριστήσω για τον κόπο που έκανε»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βολιώτης δικηγόρος του 50χρονου, κ. Μιχάλης Βασιλικός, τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι “εξέφρασαν στον ανακριτή τα επιχειρήματά τους, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την άποψη που επικρατεί στην κοινωνία, ότι δηλαδή, δεν έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό εγκληματία, αλλά έναν απελπισμένο πατέρα, ο οποίος ενήργησε υπό το κράτος μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και διαταραχής και χωρίς ανθρωποκτόνο πρόθεση”.

Να σημειωθεί ότι η βασική υπερασπιστική γραμμή του 50χρονου είναι ότι δεν έκλεισε ραντεβού με το θύμα για να τον σκοτώσει, αλλά για να τον εκφοβίσει και να τον οδηγήσει στις Αστυνομικές Αρχές. Ο θανατηφόρος δε, πυροβολισμός ήταν αποτέλεσμα εκπυρσοκρότησης της κυνηγετικής καραμπίνας, όταν οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια.

ertnews.gr