Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για νέο χιονιά που αναμένεται τη νύχτα στα ορεινά, όπου αναμένεται νέα χιονόπτωση 10 εκατοστών.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τόνισε ότι υπάρχουν σε ετοιμότητα 8-10 μηχανήματα, προκειμένου να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Όπως είπε πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα ωφελήσει πάρα πολύ, για το περιβάλλον τις καλλιέργειες, τις ασθένειες, τους επισκέπτες και τους κατοίκους.

Το νέο χιόνι θα βοηθήσει την κατάσταση στο Χιονοδρομικό Κέντρο που ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του από σήμερα.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, στο Χιονοδρομικό δουλεύουν τρεις αναβατήρες (Πήλιο 5, 4 και 3) και αναμένεται μια λεπτομέρεια για την έκδοση άδειας των υπόλοιπων.

Η κ. Παπαδημητρίου, επισήμανε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται σε ετοιμότητα και προσφέρει ασφάλεια στους φίλους των χειμερινών σπορ, ασθενοφόρο βρίσκεται στο σημείο με δύο διασώστες και γιατρό.

Όσον αφορά στην αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της «Πήλιον Όρος», τόνισε ότι είναι θέμα που κοιτάζουν η ίδια, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κίτσιος και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, που συνεδριάζουν συνεχώς και βλέπουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και εξετάζουν τρόπους για ανανέωση των λιφτ κατ’ αρχάς και όλο το χώρο σε δεύτερο στάδιο. Ακόμη είπε ότι γίνονται σκέψεις για 12μηνη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι πόλος έλξης, την περίοδο των γιορτών το επισκέφθηκε πολύς κόσμος και πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι, όταν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες, να παραμένει ανοιχτό για έναν καφέ, καθώς πρόκειται για εγκατάσταση μοναδική στο νομό.

Σύμφωνα με την ίδια ομάδες ποδηλατών και μοτοσικλετιστών δείχνουν ενδιαφέρον για αγώνες στην περιοχή ακόμη και καλοκαίρι, ενώ η αντιπεριφερειάρχης δηλώνει ανοιχτή σε προτάσεις.

magnesianews.gr