Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αντιμετώπισης κουνουπιών του Δήμου Λαρισαίων για το 2023.

Το έργο στοχεύσει στην καταπολέμηση των κουνουπιών μέσω της μείωσης του πληθυσμού τους και του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους, στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης κουνουπιών και στην παρεμπόδιση της επαφής μεταξύ διαβιβαστών και ανθρώπων. Οι εργασίες ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στις 15-10-2023.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης-Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος "τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι διαβιβαστές, ενώ σημαντικά δυσμενείς είναι και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων στις περιοχές όπου αναπτύσσονται υψηλοί πληθυσμοί κουνουπιών, προχώρησε και φέτος στην οργάνωση έργου καταπολέμησης κουνουπιών".

Όσοι δημότες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή τους μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς : 2413-500400 που ανήκει στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου και στο τηλέφωνο της αναδόχου εταιρείας 800-11-24-424.