Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το ΑΣΕΠ θα εκδώσει τα αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021. Αυτό ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που γίνεται στον Βόλο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr πρόκειται για την μεγάλη προκήρυξη που αφορά σε πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων τετρακοσίων εξήντα οκτώ (1.468) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών εστίασε στο θέμα του προσωπικού των Δήμων. Απευθυνόμενος στον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδη, που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τόνισε: «Εσείς εγκρίνατε 10240 προσλήψεις, με 39 μηχανικούς. Εμείς εγκρίναμε 4000 προσλήψεις με πάνω από 1300 μηχανικούς». Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η αυτοδιοίκηση να επιστρέψει σε ποσοστά στελέχωσης προ κρίσης καθώς ήταν ανορθολογικό και εκτόξευσε τη μισθολογική δαπάνη. «Τον Ιούνιο του 2019 οι υπάλληλοι των ΟΤΑ ήταν 61600, τον Οκτώβριου του 2022 οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 63291», σημείωσε.

aftodioikisi.gr