Τις εξελίξεις στο θρίλερ του εστιάτορα από την Αργαλαστή, παρουσίασε το «Τούνελ» την νύχτα της Παρασκευής 12 Απριλίου.
Το στημένο σκηνικό που «έδειχνε» τροχαίο είχε ξεσηκώσει τους συγγενείς του Δημήτρη Κουτλάγκα 47 χρόνων, που ξεκίνησαν την έρευνα μέσω της εκπομπής για να βρουν την αλήθεια.

Οι φίλοι του, που ήταν μαζί το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2021 σε σπίτι έξω από το χωριό του, την Αργαλαστή, τον άφησαν βαριά τραυματισμένο στο Κέντρο Υγείας του χωριού, χωρίς να απαντήσουν στα ερωτήματα των γιατρών για το τι είχε συμβεί.

Στη μητέρα του ισχυρίστηκαν πως είχε πέσει με τη μηχανή του στον επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής – Λεφοκάστρου, μία έρημη περιοχή, χωρίς κατοικίες και κάμερες.

Όταν συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, δεν εντόπισαν τη μηχανή του Δημήτρη και από εκεί ξεκίνησε το θρίλερ.

Μετά την επίμονη έρευνα του «Τούνελ» και τα στοιχεία που μόνο σε τροχαίο δεν παρέπεμπαν, διατάχθηκε έρευνα από την αρμόδια εισαγγελία.

Τότε οι «φίλοι» δίνοντας εξηγήσεις στους λειτουργούς της διακοσύνης άλλαξαν το αφήγημα περί τροχαίου, ισχυριζόμενοι ότι ο Δημήτρης έπεσε από τη σκάλα της “καλύβας” όπου είχαν μαζευτεί οι τέσσερίς τους. Ισχυρίστηκαν ότι όντως  σκηνοθέτησαν το τροχαίο, φοβούμενοι την επιβολή σε βάρος τους προστίμων, λόγω παραβίασης των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας λόγω COVID, που ίσχυαν εκείνη την χρονική περίοδο.

Η εισαγγελέας διέταξε τότε την διενέργεια αναπαράστασης παρουσία των πραγματογνωμόνων που όρισε και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, η οποία και πραγματοποιήθηκε  πριν από λίγες μέρες .

Μόλις υποβληθούν οι νέες εκθέσεις των ειδικών επιστημόνων η δικαστικός λειτουργός θα επαναξιολογήσει την υπόθεση βάση των νέων δεδομένων.

Ζωντανά στην εκπομπή μίλησε η μητέρα του άτυχου εστιάτορα, ο αδερφός του αλλά και ο νομικός τους εκπρόσωπος. Ζήτησαν να λάμψει η αλήθεια για το τι είχε συμβεί στον άνθρωπο τους.

 

 «Τι έλεγαν οι «φίλοι» για το «ατύχημα» του εστιάτορα…

Το «Τούνελ» φέρνει στο φως και πάλι το θρίλερ του εστιάτορα Δημήτρη Κουτλάγκα με αφορμή τις εξελίξεις που υπάρχουν. Ο άτυχος νέος χτυπήθηκε σοβαρά το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου 2021 και πέθανε αργότερα.

Το στημένο σκηνικό σε ένα χωράφι που «έδειχνε» τροχαίο, ξεσήκωσε τους συγγενείς του που ξεκίνησαν την έρευνα για να βρουν την αλήθεια.

Οι «φίλοι» που ήταν μαζί του έξω από το χωριό του την Αργαλαστή, τον άφησαν βαριά τραυματισμένο στο Κέντρο Υγείας του χωριού και έφυγαν.

Τους «φίλους» τους είχε βρει τότε το «Τούνελ» προκειμένου να δει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο ένας από τους τρεις είχε πει τα εξής:

«Ότι ξέρω το έχω πει στην αστυνομία. Ρωτήστε να σας πούνε.»

Με την δημοσιογράφο να τον ρωτά:

«Εδώ σε αυτό το χώρο ήσασταν στις 4 Φεβρουαρίου του 2021;»

«Εδώ έξω ακριβώς», απάντησε ο μάρτυρας με την ρεπόρτερ να αναρωτιέται:

«Φεβρουάριο μήνα καθόσασταν έξω;»

«Δεν ήμασταν μόνο εγώ με τον Δημήτρη. Ήμασταν από νωρίς δεκαπέντε άτομα. Τα υπόλοιπα τα έχω πει στην αστυνομία. Ο Δημήτρης είχε έρθει μεσημέρι μ’ ένα μπουκάλι τσίπουρο και μετά έφυγε προς το σούρουπο περίπου. Δεν ξέρω όταν έφυγε από εμένα που πήγε. Τα έχω πει όλα εκεί που πρέπει. Ήμασταν εδώ από το μεσημέρι. Ο **** κάποια στιγμή έφυγε να πάρει φαγητό να μας φέρει. Τότε είχαμε μείνει τέσσερα άτομα.

Ο Δημήτρης είχε φύγει νωρίτερα» ανέφερε, προκαλώντας την αντίδραση της δημοσιογράφου, καθώς δε συνάδει η μαρτυρία του με την κατάθεση του δεύτερου «φίλου».

«Ο φίλος μας τον βρήκε κατάχαμα στο δρόμο και μας ειδοποίησε. Αυτό είναι όλο. Όταν πήγαμε εμείς το μηχανάκι ήταν έξω από το δρόμο, στο χορτάρι και ο Δημήτρης δίπλα του μπρούμητα, και τον τρέξαμε αμέσως στο κέντρο υγείας. Από τότε αντί να μας πουν ευχαριστώ και η μάνα του και ο αδελφός του, μας έχουν κάνει μπουλινγκ… Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Είναι δυνατόν; Τέλος πάντων. Το μόνο λάθος μας είναι που δεν καλέσαμε ασθενοφόρο. Φοβηθήκαμε τις συνέπειες επειδή ήταν ο κορωνοϊός και το lockdown και ήμασταν μαζεμένοι νωρίτερα στο σπίτι. Κάναμε όμως ότι θα έκανε ο καθένας. Τον πήραμε και τον πήγαμε στους γιατρούς. Ήταν λάθος όμως», κατέληξε.

Ο μάρτυρας που σύμφωνα με τον ίδιο, εντόπισε βαριά χτυπημένο τον Δημήτρη στο σημείο, είχε πει στην κατάθεσή του.

«Εγώ  πήγα στη μία το μεσημέρι στο καλύβι . Εκεί βρισκόταν ήδη ο ***** και ο *****. Κατά τις τρεις ήρθε και ο Δημήτρης. Εμείς πίναμε κρασί κι εκείνος είχε φέρει μαζί του τσίπουρο.  Δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο μεταξύ μας. Εγώ έφυγα κάποια στιγμή για να πάω στην Αργαλαστή να αγοράσω τσιγάρα και φαγητά. Όταν γύρισα είδα ότι είχε αποχωρήσει ο Δημήτρης. Οι υπόλοιποι μου είπαν ότι έφυγε λίγο μετά από εμένα με το μηχανάκι του. Δε γνωρίζω τι ώρα έφυγε ακριβώς. Κατά τις 19.00 τον εντόπισα στην άκρη του οδοστρώματος προς Λεφόκαστρο, ανάσκελα και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Φώναζα το όνομά του, αλλά δεν μου απαντούσε. Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου που έχει το καλύβι και ήρθε και ο ίδιος στο σημείο. Βάλαμε τον Δημήτρη στο αυτοκίνητο και τον μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Λόγω της ταραχής μου πήρα το φίλο μας και όχι το ΕΚΑΒ γιατί ήταν πιο κοντά στο σημείο. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους τρεις μάρτυρες που ήταν στην παρέα του Δημήτρη λίγη ώρα πριν το τραγικό συμβάν, μιλώντας στο «Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν, έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις και κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισε το ήδη θολό τοπίο.

«Ήρθε ο Δημήτρης μόνος του στην καλύβα που ήμασταν. Ήταν ένα παιδί πολύ καλό. Έφερε και ένα μπουκάλι τσίπουρο και μετά έφυγε. Αντί να πάει για Αργαλαστή, κατευθύνθηκε προς Λεφόκαστρο. Δεν ξέρω γιατί σηκώθηκε κι έφυγε απότομα, δεν έγινε ούτε φασαρία, ούτε τίποτα. Ο ένας από την παρέα τον εντόπισε πεσμένο στο δρόμο και ο άλλος πήγε να βοηθήσει», ανέφερε ο μάρτυρας.

Οι «φίλοι» άλλαξαν πλέον την κατάθεσή τους και παραδέχτηκαν ότι είχαν σκηνοθετήσει το τροχαίο… Υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης έπεσε από την σκάλα στο σπίτι που ήταν και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι…

Όταν το «Τούνελ» αποκάλυψε το σκηνοθετημένο τροχαίο

Ώρες αργότερα, κάτοικοι του χωριού που περνούσαν από τον ίδιο χώρο, τη βρήκαν στην άκρη του δρόμου, με τα προσωπικά του αντικείμενα τοποθετημένα σ’ αυτήν. Ακόμα και τα κλειδιά της μηχανής του βρίσκονταν στην τσέπη του μπουφάν του, που ήταν άθικτο και προσεκτικά τοποθετημένο.

Οι άνθρωποι που εντόπισαν το μηχανάκι μιλούσαν για ένα στημένο σκηνικό.

«Ερχόμενοι εδώ, στο ρεύμα προς Αργαλαστή, παίρνοντας αυτή τη στροφή, διακρίναμε το μηχανάκι, ακριβώς όπως είναι τώρα στημένο. Πλησιάσαμε και αναγνωρίσαμε ότι ήταν του Δημήτρη. Ο φίλος μου με το αυτοκίνητο έκανε λίγο όπισθεν και έριξε τα φώτα του στο χωράφι. Κατεβήκαμε και οι δυο και φωνάζαμε τον Δημήτρη, γιατί υποθέσαμε ότι έχει πέσει και ήταν κάπου κοντά. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι ο Δημήτρης δεν ήταν εδώ και ότι κάτι άλλο συνέβη».

Πηγή: anikolouli.gr