Εσείς ελέγχετε ένα παπούτσι πριν το αγοράσετε; Παρατηρείτε αν διαθέτει κάποια βασικά χαρακτηριστικά και αν μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα πόδια σας; 

 

Είναι σημαντικό να επιλέγετε τα κατάλληλα ανατομικά παπούτσια που θα σας βοηθήσουν να είστε άνετοι στο περπάτημα και θα αποτρέψουν τυχόν τραυματισμούς και προβλήματα.

 

Λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντική είναι η διαδικασία επιλογής ενός υποδήματος. Επομένως, πρέπει να διαλέγετε τα παπούτσια κυρίως με βάση τα χαρακτηριστικά που θα αναφερθούν παρακάτω και όχι μόνο με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την αισθητική.

 

Εκτός από την άνεση, ένα παπούτσι πρέπει να διαθέτει και κάποια επιπρόσθετα στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζετε.

 

Ας δούμε μαζί μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ποιοτικά παπούτσια, ώστε να είναι σίγουρο ότι θα εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες σας.

 

  1. Στιβαρότητα

 

Από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός παπουτσιού είναι η γερή σόλα. Το παπούτσι που θέλετε να αγοράσετε σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαθέτει στιβαρό πάτο και σόλα.

 

Τέτοιου είδους παπούτσια είναι πολύ πιο ανθεκτικά και φθείρονται σε πολύ μικρότερο βαθμό. συγκριτικά με υποδήματα που έχουν πιο μαλακή σόλα.

 

Οι πολλές διαφορετικές επιφάνειες πάνω στις οποίες μπορεί καθημερινά να περπατάτε κάνουν επιτακτική την ανάγκη για γερές και στιβαρές σόλες προκειμένου να μην προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό και πρόβλημα στα πόδια σας.

 

  1. Αρκετό χώρο

 

Αρκετός χώρος σε ένα παπούτσι σημαίνει να είναι όσο πιο χαλαρό γίνεται στο πόδι σας και να μην το σφίγγει. Δεν πρέπει να σας δυσκολεύει όταν το φοράτε και να εφαρμόζεται σωστά και με ευκολία.

 

Οπότε, πριν αγοράσετε κάποιο παπούτσι, ελέγξτε αν διαθέτει αρκετό χώρο και σιγουρευτείτε ότι τα δάχτυλά σας δε ζορίζονται και ότι δε σας στενεύει.

 

  1. Σωστό ύψος τακουνιού

 

Οι γυναίκες συνηθίζουν να αγοράζουν παπούτσια που έχουν τακούνι προκειμένου να τους δίνουν ύψος, κάνοντας δηλαδή συνήθως μια επιλογή με καθαρά κριτήρια εμφάνισης. Ωστόσο, το να αγοράζετε παπούτσια που έχουν τακούνι με ύψος πάνω από 2,5 εκατοστά, μόνο προβλήματα μπορεί να σας δημιουργήσει.

 

Το μόνο που θα σας προσφέρει ένα παπούτσι με ψηλότερο τακούνι είναι πόνους στα πόδια, πίεση και καθόλου άνεση. Και τα προβλήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα όταν φοράτε τέτοια παπούτσια για πολλές ώρες.

 

Συνεπώς, είναι ορθό να προσέξετε αυτό το χαρακτηριστικό πριν αγοράσετε οποιοδήποτε παπούτσι!

 

  1.  Εύκολη προσαρμογή και εφαρμογή

 

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που οφείλετε να προσέξετε πριν από κάθε αγορά είναι η εφαρμογή που έχει το παπούτσι στο πόδι σας και η δυνατότητα να προσαρμόζεται στο παπούτσι.

 

Η προσαρμογή αυτή διευκολύνεται αν τα παπούτσια που θέλετε να αγοράσετε έχουν κορδόνια ή λουράκι ώστε να μπορείτε να τα σφίγγετε και να τα χαλαρώνετε όποτε θέλετε, ενώ αν φοράτε κάλτσες, φροντίστε να μην είναι τόσο στενά. Είναι σημαντικό το πόδι σας να κινείται και να ανασαίνει με ευκολία.

 

Τα παπούτσια που επιλέγετε να αγοράσετε πρέπει να πληρούν αυτά τα 4 βασικά χαρακτηριστικά, αν θέλουμε να μιλάμε για ένα ποιοτικό υπόδημα που δε θα δημιουργήσει κάποιο τραυματισμό ή πρόβλημα και θα σας εξασφαλίσει ένα άνετο βάδισμα!