Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δυνατές εκρήξεις συντάραξαν την Νέα Αγχίαλο καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε αποθηκών πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

naftemporiki.gr