Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο ανταποκριτής του CNN στη Μέση Ανατολή, Νικ Ρόμπερτσον, κάνει λόγο για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα.

Μετά τις επισκέψεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, θεωρείται ότι πλησιάζει η ώρα της επέμβασης χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται αξιωματούχους του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί πολιτικοί έχουν δώσει στον στρατό το «πράσινο φως» για να εισέλθει στη Γάζα, και πλέον εναπόκειται στον στρατό να αποφασίσει πότε θα εισβάλει.

«Δεν θα το διαφημίσουμε»

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης, στο CNN, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κορνίκους κλήθηκε να σχολιάσει πόσο σύντομα θα μπορούσε να ξεκινήσει η αναμενόμενη χερσαία επίθεση.

«Ο ισραηλινός στρατός κατά μήκος της λωρίδας της Γάζας. Οι εφεδρείες είναι έτοιμες, εξοπλισμένες και σε ετοιμότητα», είπε, τονίζοντας ωστόσο ότι ο στρατός δεν θα «διαφημίσει» πότε θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες.

«Οι εφεδρείες είναι έτοιμες, εξοπλισμένες, προσανατολισμένες στην αποστολή και ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων μας. Αλλά αυτή τη στιγμή, φυσικά, δεν θα διαφημίσουμε πότε, πού και πώς θα προχωρήσουμε ή θα κάνουμε ή θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά.

«Η χερσαία επιχείρηση είναι μία από τις επιλογές, ένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr