Πτέρυγα για τυφλούς και άτομα με κινητικά προβλήματα ετοιμάζει το Γηροκομείο Βόλου όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρώην πρόεδρος αλλά μέλος του Δ.Σ, Παύλος Πάνου.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής για το Ίδρυμα διαχείρισης της περιουσίας του, βγήκαν σε πλειστηριασμό και δόθηκαν δύο κληροδοτήματα σε Βόλο και Αθήνα. Πρόκειται για δύο παλιά διαμερίσματα που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα για τριάντα χρόνια, εξήγησε ο κ. Πάνου.

Η απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ιδρύματος είναι να αξιοποιηθεί το ένα από τα δύο μισοτελειωμένα κτίρια που βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο με το Ίδρυμα και να γίνει χώρος φιλοξενίας ηλικιωμένων τυφλών αλλά και ατόμων με κινητικά προβλήματα. “Εκτιμούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τους συμπολίτες μας και το χρειάζεται η πόλη”, τόνισε ο κ. Πάνου.

Ο κ. Πάνου επισήμανε ότι το Ίδρυμα είναι βιώσιμο έχοντας περισσότερα έξοδα από έσοδα. Τα τελευταία χρόνια έγιναν και κάποιες εκποιήσεις ακινήτων που δεν ήταν δυνατόν να αξιοποιηθούν, έγιναν επιπλέον δωρεές πολιτών που αγκάλιασαν την προσπάθεια της διοίκησης. Τόνισε ότι είναι ρυθμισμένα τα ελάχιστα εναπομείναντα χρέη. Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα το Σεπτέμβριο 2023 θα γίνει ένας δημόσιος οικονομικός απολογισμός.

Τέλος ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο αναμένονται αποφάσεις για να λαμβάνουν τροφεία και για τους αυτοεξυπηρετούμενους, καθώς πλέον το Ίδρυμα διαθέτει όλες τις άδειες και πιστοποιήσεις.

ertnews.gr