Ένα μικρό -αλλά σημαντικό για την περιοχή- τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 δοθήκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για τη νέα παράπλευρη οδό του Ε65 στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) της Καλαμπάκας, την οποία θα χρησιμοποιούν και όσοι θέλουν να μεταβούν από την Καλαμπάκα προς τη Διάβα και αντίστροφα ή γενικά από την ανατολική πλευρά του Πηνειού προς τη δυτική και αντίστροφα.

Έτσι, τα έργα στον Α/Κ Καλαμπάκας του αυτοκινητόδρομου εισέρχονται σε νέα φάση, στο πλαίσιο και των εξαγγελιών για ολοκλήρωση του τμήματος Τρίκαλα-Καλαμπάκα εντός του 2023.

Πρόκειται για κομμάτι του βόρειου τμήματος (Τρίκαλα-Εγνατία) του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65. Η πρόοδος κατασκευής του τελευταίου έχει φτάσει στο 20%.

Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο (94%) βρίσκεται το νότιο τμήμα (Λαμία-Ξυνιάδα) μήκους 32,5 χλμ. και θα παραδοθεί στις αρχές του 2024.

Με την ολοκλήρωσή του, το νότιο τμήμα θα συνδεθεί με το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα (Ξυνιάδα – Τρίκαλα), μήκους 77,5 χλμ., στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη παραδοθεί 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου).

Μόλις πάρει σάρκα και οστά ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, το Αθήνα-Τρίκαλα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερες από 3 ώρες, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Ε65 αποτελεί ένα έργο με εξαιρετική εθνική σημασία και εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής. Στο σύνολο του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας.

carandmotor.gr