Συνάντηση εργασίας για τον συντονισμό των αναγκάιων ενεργειών με σκοπό την ολοκλήρωση των ψηφιακών έργων της Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και Ιωάννης Μπούγας, αντίστοιχα, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της πορείας των έργων που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης, ενός κρίσιμου τομέα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την ανάπτυξη της χώρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται ήδη σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων όπως είναι:

· Η ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων μέσω του gov.gr,

· Οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δικαστηρίων «e-justice»,

· Η περαιτέρω ψηφιοποίηση νομικών διαδικασιών, όπως η κατάθεση δικογράφων και

· Η δυνατότητα χορήγησης αντιγράφου Ποινικού Μητρώου μέσω της θυρίδας των ΚΕΠ στο gov.gr

Ο Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δημήτρη Παπαστεργίου, για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα ψηφιακά έργα, ώστε η Δικαιοσύνη να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε τη σημασία της γρήγορης υλοποίησης αυτών των έργων σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα με στόχο την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

protothema.gr