Στο 8,9% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται να "χάνει" το διψήφιο ποσοστό, το οποίο όμως διατηρεί στην εκτίμηση ψήφου.

Αναλυτικά τα ποοστά στην εκτίμηση ψήφου (σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου).

Νέα Δημοκρατία: 36,4% (28,7%)

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: 27,5% (21,7%)

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: 12,4% (9,7%)

ΚΚΕ: 6% (4,7%)

Ελληνική Λύση (Κ. Βελόπουλος): 4,5% (3,5%)

ΜέΡΑ25 (Γ. Βαρουφάκης): 3,5% (2,8%)

"Εθνικό Κόμμα Έλληνες (κόμμα Κασιδιάρη): 3,5% (2,7%)

Στη λάθος κατεύθυνση βαδίζει η χώρα, εκτιμά το 56% όσων απάντησαν στην έρευνα, έναντι 37% που εκτιμά ότι βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση.

Ακρίβεια και οικονομία αποτελούν, με 32% και 30% αντίστοιχα, τις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, με τα εθνικά θέματα να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω, στο 8%.

Θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 38% των πολιτών, ενώ 18% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).

Αρνητική κρίση για την κυβέρνηση εκφράζει το 56%, ενώ για την αξ. αντιπολίτευση το 72%.

Τουρισμός, ψηφιακός μετασχηματισμός, αμυντική θωράκιση και εξωτερική πολιτική εμφανίζονται ως τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων στην έρευνα.

Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων εκφράζεται το 50%, έναντι 47% που εκφράζεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το 37%, είναι ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με 18% να επιλέγει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 6% επιλέγει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, το 70% απαντά "η ΝΔ", ενώ το 16% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

capital.gr