Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.

Η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Στον φετινό εορτασμό συμμετέχουν 49 Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 36 Περιφερειακές Ενότητες της Επικράτειας σε συνεργασία με 20 Δήμους, 21 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ, καθώς και πολλά μη δημόσια μουσεία, Ιερές Μητροπόλεις, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και με πολλούς εθελοντές.

Από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 26 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

Στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας θα υλοποιήσει δύο δράσεις για το κοινό.

A. Την Πέμπτη 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο στον λόφο του Φρουρίου και γύρω από αυτόν για μαθητές Γυμνασίου. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία σπουδαίων μνημείων που η αποκάλυψή τους έριξε φως στην ιστορία της Λάρισας και άλλαξε τη μορφή του κέντρου της πόλης.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ώρα εκδήλωσης: 10.00-12.00

Σημείο συνάντησης: Τείχη του Ιουστινιανού στην Πλατεία Αγαμέμνονος Μπλάνα

Τηλέφωνο/Όνομα επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού: 2413508227, Κατερίνα Ζάχου

B. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο άλσος Αλκαζάρ, την Πέμπτη 30 Μαΐου, 8.30-12.30. Ο τίτλος της δράσης είναι: "Ιστορίες και Μύθοι της Λάρισας".

Τηλέφωνο/Όνομα επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού:

2413508227, Κατερίνα Ζάχου