Απίστευτη Εθνική ομάδα πόλο! Νίκησε και τη Σερβία (13-7) και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Παράλληλα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εξασφάλισε και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ελλάδα μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον πρώτο ημιτελικό και με μια ονειρεμένη εμφάνιση δεν άφησε κανένα περιθώρια στους Σέρβους. Το μεγάλο ραντεβού για το Χρυσό μετάλλιο είναι το ερχόμενο Σάββατο (29/7) στις 12:00 απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης Ουγγαρία - Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη της Εθνικής στην Φουκουόκα ήταν και η πρώτη απέναντι στους Σέρβους σε μεγάλη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.

Σερβία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 2, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.

reader.gr