Πλημμυρικά φαινόμενα πλέον και πάλι στον Βόλο και τα προάστιά του από την σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας .

Νέο μηνυμα του 112, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού εστάλη στις 19.10, αναφέρει ότι "με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων" με αποτέλεσμα να διακοπούν και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι,υπόγεια,σπίτια και επιχειρήσεις από την πολύ σφοδρή καταιγίδα, ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας όπως και την προηγούμενη φορά.

Έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.

Πάνω από τον Βόλο, στο Πήλιο όπου και πολλά προάστια της πόλης, η βροχή είναι πολύ έντονη που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι "Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα."

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα 'Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

(*) φωτογραφία από magnesianews.gr 

skai.gr