Ολοένα και δυσκολεύει η κατάσταση στο νομό Τρικάλων με τον τεράστιο όγκο νερών που κατεβαίνει από τα ορεινά στα ποτάμια των Τρικάλων.

Στον δήμο Πύλης χωριά όπως Παραπόταμος, Bαλομάνδρι, Λιλή, Δροσερό, Μουριά βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς το ύψος του νερού είναι ανεξέλεγκτο. 

Συνεργεία της δημοτικής αρχής προχωρούν σε απεγκλωβισμούς πολιτών από τα σπίτια τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από τη Πύλη προς τα Τρίκαλα και αντίστροφα έχει διακοπεί καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη. 

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, περιοχή Μεγάλων Καλυβίων, αλλά και μέσα στην πόλη. 

Η βροχόπτωση για την ώρα στην πόλη των Τρικάλων έχει σταματήσει, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τα ορεινά.

Πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν και στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων στις περιοχές της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου και της Οιχαλίας, αφού έσπασε το φράγμα του ποταμού Νεοχωρίτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση να σταλεί ειδικός εξοπλισμός για να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων, ενώ κάνει λόγο και για πολλές κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως "κατεβαίνουν τα βουνά μας".

trikalaenimerosi.gr