Η επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, είναι ένα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε, «οι παρεμβάσεις στοχεύουν στις καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή». Αφορούν σε προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως καθαριστικά, οδοντόκρεμες, βρεφικό γάλα, πάνες και οπωροκηπευτικά.

Για το βρεφικό γάλα, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «θα μπει πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους». Θα νομοθετηθεί ένας μαθηματικός τύπος και βάσει αυτού θα μπαίνει πλαφόν 7% στο εμπορικό κέρδος των πολυεθνικών.

Σκοπός είναι η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Μας απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση των νέων οικογενειών, τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ρητά πως «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ο πληθωρισμός της απληστείας δεν μπορεί να είναι ανεκτός».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί δεν θα μπορούν για διάστημα 3 μηνών να μπαίνουν σε καθεστώς προσφορών ενώ δήλωσε πως «θα μπει τάξη στο χάος με τα εκπτωτικά κουπόνια προς τα σούπερ μάρκετ».

Τα μέτρα για την ακρίβεια θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στις 12:00.

insider.gr