Πλουσιότερος αναμένεται από το νέο σχολικό έτος, ο σχολικός χάρτης στη Μαγνησία. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων συνολικά νέων σχολικών μονάδων, σε Ν. Ιωνία, Αργαλαστή, Αλμυρό και Σκιάθο, που θα καλύψουν ή και θα υποστηρίξουν ανάγκες της περιοχής.

Ηδη οι προτάσεις έχουν κατατεθεί και αφορούν στην ίδρυση 3ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ στη Ν. Ιωνία, του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου Μαγνησίας- ΕΚ στην Αργαλαστή που θα υποστηρίξει το ΕΠΑΛ της περιοχής, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου στη Σκιάθο.

Επίσης, προτάθηκε η ίδρυση Τομέα (Β Τάξη ΕΠΑΛ) Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αγριάς, Πληροφορικής στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αργαλαστής και Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Στις προτάσεις συμπεριλήφθηκε και η ίδρυση ειδικοτήτων (Γ Τάξη ΕΠΑΛ) Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Κομμωτικής Τέχνης στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αλμυρού Βόλου, Αισθητικής Τέχνης στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου, Κομμωτικής Τέχνης στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου.

Θετική θα είναι η εισήγηση για την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων, τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ στη Μαγνησία, όπως δεσμεύεται η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μετά από συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη και την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Ρηγώ Φασουράκη και στον απόηχο συνεργασίας με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα.

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «η στοχευμένη προσέγγιση, επεξεργασία και αποτύπωση των εκπαιδευτικών αναγκών και απαιτήσεων του μαθητικού πληθυσμού και της τοπικής κοινωνίας της Μαγνησίας, αιτιολογούν επαρκώς τις υποβληθείσες προτάσεις και υπογράμμισε τη δέσμευσή της ότι ανάλογα τεκμηριωμένες προτάσεις θα τύχουν θετικής αντιμετώπισης».

taxydromos.gr