Θύμα απατεώνων έπεσε ένας 57χρονος Βολιώτης, που έδωσε προκαταβολή 1240 € για ανύπαρκτο αυτοκίνητο, δήθεν ιδιοκτησίας ατόμου που είχε αποβιώσει! Ο απατεώνας εντοπίστηκε στη Βουλγαρία και χθες καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με την κατάθεση στο Δικαστήριο του 57χρονου, ενδιαφερόταν για την αγορά ενός αυτοκινήτου, εντόπισε σε ιστοσελίδα μια αγγελία που αφορούσε την πώληση ενός αυτοκινήτου Ford Focus και σε επικοινωνία που είχε, συμφωνήθηκε να δώσει προκαταβολή, για να το παραλάβει. Όντως ο παθών, κατέθεσε 500 € σε τραπεζικό λογαριασμό, στη συνέχεια του εστάλησαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου και της ταυτότητας του δήθεν ιδιοκτήτη, που ήταν Έλληνας, αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι είχε αποβιώσει.

Ο μηνυτής πείστηκε να καταθέσει άλλα 740 €, περίμενε να παραλάβει το αυτοκίνητο, αλλά μάταια…

Όταν διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης, κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία και από την προανάκριση αποδείχτηκε ότι ο δήθεν ιδιοκτήτης του οχήματος είχε αποβιώσει, ενώ τα χρήματα που είχε καταθέσει, κατέληξαν στον λογαριασμό του κατηγορούμενου υπηκόου Βουλγαρίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η υπόθεση έφτασε χθες στο ακροατήριο, ο κατηγορούμενος δικάστηκε ερήμην, καταδικάστηκε, αλλά ο 57χρονος ακόμη ψάχνει τα χρήματά του…

magnesianews.gr