Θύμα απάτης έπεσε ένας 29χρονος από το Πήλιο, που είδε σε αγγελία δίχτυα αλιείας, θέλησε να τα αγοράσει, αλλά έκανε το λάθος να δώσει κωδικούς του e banking, σε άγνωστο άνδρα που μίλησε, με αποτέλεσμα, 5000 € από τον τραπεζικό του λογαριασμό να καταλήξουν σε λογαριασμούς τριών ατόμων (ο ένας αλλοδαπός), οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών ο καθένας για απάτη.
Στις 10 Αυγούστου 2021, ο νεαρός, κάτοικος χωριού του ορεινού Πηλίου, εντόπισε σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελία για πώληση διχτυών αλιείας.
Μίλησε τηλεφωνικά με έναν άνδρα, συμφώνησαν στην τιμή και στο σημείο εκείνο τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού και τον κωδικό.
Όταν το θύμα διαπίστωσε ότι 5000 € από τον λογαριασμό του έκαναν «φτερά» και τα δίχτυα δεν τα παρέλαβε ποτέ, οπότε κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης, κατέθεσε μήνυση και από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα από τον λογαριασμό του, κατέληξαν στους λογαριασμούς τριών ατόμων και χθες ήρθε η ώρα να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Πρόκειται για έναν 36χρονο, έναν 26χρονο Έλληνες και έναν 48χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών, με δικαίωμα έφεσης, που θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, εφόσον καταβάλουν στον 29χρονο ποσό 5000 € που του πήραν.

magnesianews.gr