«Βρήκαν τον δάσκαλό τους» τρεις ρομά ηλικίας 21, 23 και 50 ετών που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 79χρονη στον Αλμυρό, ωστόσο η γυναίκα κατάλαβε την απάτη κάλεσε την αστυνομία και οι τρεις ρομά, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.
Σε βάρος των τριών, καθώς και σε βάρος, άγνωστου μέχρι στιγμής, συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Παρασκευή να απολογηθούν, παραμένοντας κρατούμενοι μέχρι τότε.
Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, η 79χρονη πέρασε από μπροστά τους λέγοντας «ντροπή» κι εκείνοι απάντησαν «Θα μας κρίνει ο Θεός».
Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης και την ανακοίνωση της αστυνομίας, την Τρίτη το μεσημέρι, άγνωστος δράστης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 79χρονη και προσποιούμενος αστυνομικό, με το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής του γιου της σε τροχαίο ατύχημα με συνέπεια θανάσιμο τραυματισμό ατόμου, της δήλωσε ότι χρειαζόταν να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των -70.000- ευρώ. Η γυναίκα κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, ωστόσο συνέχισε να τους μιλά και να συμφωνεί μαζί τους ότι θα τους καταβάλλει τα χρήματα και θα τους δώσει τη σακούλα που ζητάνε.
Αφού καθορίστηκε το ραντεβού να περάσουν να πάρουν τα χρήματα, η ηλικιωμένη κάλεσε την αστυνομία. Η γυναίκα πέταξε τη σακούλα στους τρεις ρομά από το μπαλκόνι που έφτασαν στο σπίτι της με φορτηγάκι, η οποία δεν είχε φυσικά μέσα χρήματα και τότε, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί και συνέλαβαν τους τρεις δράστες.

e-thessalia.gr