Πειθαρχικό έλεγχο ξεκινούν οι Αρχές για να διασαφηνίσουν με ποιο τρόπο ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, αν και δεν έχει πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο καθώς κάτι τέτοιο του έχει απαγορευτεί, φέρεται να προχωρεί σε αναρτήσεις στο YouTube, να διαρρέει μνήματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να στέλνει ειδοποιήσεις, έχοντας με αυτόν τον τρόπο αλληλεπίδραση με τους υποστηρικτές του.

Σημειώνεται ότι με απόφαση των Αρχών, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει καμία πρόσβαση στο Διαδίκτυο ώστε να μπορεί μέσα από την φυλακή για να επικοινωνεί με δικούς του ανθρώπους και να συντονίζει την δράση του κόμματος που έχει ιδρύσει, ενώ βρίσκεται και σε στενή παρακολούθηση από το προσωπικό των φυλακών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι οι μόνες συνομιλίες που μπορεί να έχει με τον έξω κόσμο γίνονται μέσα από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, ενώ του έχει απαγορευτεί να κάνει πολιτικές συζητήσεις με τους συνομιλητές του που κατά κανόνα είναι δικηγόρος του ή μέλη της οικογένειάς του. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στα επισκεπτήρια που δέχεται μέσα στην φυλακή.

Αυτό που έχει όμως προβληματίσει τις Αρχές, είναι το ότι παρά τις απαγορεύσεις αυτές, κηρύγματα μίσους από τον καταδικασμένο ακροδεξιό πρώην βουλευτή κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, με τις Αρχές να υποπτεύονται ότι κάποιος τον ηχογραφεί μέσα στη φυλακή και εν συνεχεία τις δημοσιεύει τα όσα λέει σε συγκεκριμένες σελίδες στο Ίντερνετ.

Σημειώνεται πως το 2021 είχε συνεδριάσει και το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού και είχε αποφασίσει νέο έλεγχο του Κασιδιάρη για παρόμοια κηρύγματα που έβλεπαν τότε το φως της δημοσιότητας.

ethnos.gr