Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας ενημερώθηκε μέσω σχετικών εγγράφων για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι ιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας του νησιού, υπηρετώντας στο τοπικό Κέντρο Υγείας για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το υπέρογκο κόστος της στέγασης των γιατρών το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ το μήνα για το κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως)!

Είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Σκιάθου αντιμετωπίζουν τους δημόσιους λειτουργούς - γιατρούς ως τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) χρεώνοντας υπερβολικές τιμές στο κόστος στέγασης τους, σαν να βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι για την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών. Η τακτική αυτή βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει το νησί χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο.