Ποιος φταίει; ( έλα ντε…)

Αν πάμε ένα βήμα πιο πέρα από το δράμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, η κάθε συζήτηση για τα Τέμπη μας αποκαλύπτει ότι έχουμε ένα κράτος που αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε απαιτητική κατάσταση, ένα κράτος φέουδο των κομμάτων για να διορίζουν «πελάτες» και να μοιράζουν κρατικές προσόδους. Κατά τα λοιπά τα κόμματα μαλώνουν νυχθημερόν για το ποιος ευθύνεται….
Αν δεν σταματήσουν την τυφλή σύγκρουση και δεν συμφωνήσουν για μια ουσιαστική ανασυγκρότηση του κράτους στους κρίσιμους τομείς, δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσουμε να καλύψουμε το έδαφος από την Ευρώπη, ενώ κινδυνεύουμε να βρεθούμε πίσω και από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.
Κατά τα άλλα γεμίσαμε σωτήρες …

Δώσε ντόπα…

Έφοδο σε γυμναστήρια της Λάρισας όπως και αλλού (Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Άργος), έκανε η αστυνομία προ ήμερών αναζητώντας αναβολικά. Συνολικά έγιναν πέντε συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 22.000 δισκία και αμπούλες.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή στον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων αναβολικών στη χώρα μας. Πλέον, φαίνεται ότι διακινείται μικρότερος όγκος και ότι εισάγονται έτοιμα σκευάσματα και όχι πρώτες ύλες, που χρειάζονται επεξεργασία.
Η Λάρισα θεωρούνταν παλαιότερα πρωτεύουσα των αναβολικών. Άλλωστε “στήριξε” τους Ολυμπιακούς της Αθήνας ως …τροφοδότρια πόλη. Οι παλαιότεροι θυμούνται την ιστορία γνωστού τοπικού γυμναστηρίου και τις ποσότητες από την Κίνα…

Απεταξάμην (τον δέσποτα …)


Θυρωροί

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής χαρακτήρισε στην ομιλία του χθες στη Βουλή «θυρωρούς συμφερόντων» τα κόμματα που υποστηρίζουν την πρόταση δυσπιστίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν άφησε αυτή την αναφορά αναπάντητη και στρεφόμενος προς τα υπουργικά έδρανα ζήτησε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι το βράδυ της Κυριακής δύο στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν στα γραφεία του εκδοτικού συγκροτήματος που είχε δημοσιεύσει το πολυσυζητημένο ρεπορτάζ για τη μονταζιέρα.
Όλοι προσποιούνται ότι τον Μαρινάκη απλώς τον έχουν ακουστά…


@ Αβάσταχτος ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών. Είμαστε όλοι μαζί τους. Όμως ο στρατός, ακόμα και η Πυροσβεστική, όταν παρελαύνουν, συμβολίζουν τις θυσίες του έθνους για την πατρίδα.
Αυτό που έγινε στα Τρίκαλα την 25η Μαρτίου κάθε άλλο παρά βοηθάει τον αγώνα αυτών των ανθρώπων που απαιτούν «δικαιοσύνη».
Όταν έχεις δίκιο, και η κοινωνία το συμμερίζεται, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσεις την διαμαρτυρία σου. Δεν χρειάζονται καν φωνές …

Τοα σάιτ είναι σοβαρό, αλλά ο τίτλος (είναι προφανές) ότι γράφτηκε προ φαγητού. Ο συντάκτης πεινούσε…

Στ΄άρματα…

Η Λαϊκή Συσπείρωση των συνδικαλιστών του Δήμου Λαρισαίων (ΚΚΕ) επιτίθεται με ειρωνείες στον Μαμάκο (ο δήμαρχος του “Καλώς ήρθε το δολάριο”) επειδή τόλμησε να υποδεχτεί τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ και λίγες μέρες νωρίτερα τον Αμερικανό πρέσβη.
Τον κατηγορεί ότι (λόγω των Νατοϊκών στην 110 Π.Μ.) σχεδιάζει να μετατρέψει την πόλη σε … «τουριστικό “Φρανκενστάιν” (sic) με υπηρεσίες και επιλογές επί πληρωμή, ξένες και αδιάφορες ως προς τη λαϊκή πλειοψηφία».
Πρέσβης και πρόξενος καταγγέλλονται «ως ντιλαδόροι, με φυσιογνωμία προαγωγών συμφερόντων, και …ναυτάκια ζουμπουρλούδικα».
Οι συνδικαλιστές του Δήμου δεν παραλείπουν να βροντοφωνάξουν «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί!», και καλούν σε επαγρύπνηση, με την δέσμευση ότι «θα θέσουν όσα περισσότερα εμπόδια μπορούν στην υποταγή της Λάρισας».
Ούτε στον εμφύλιο…

# Η πληροφορία μένει να επιβεβαιωθεί. Νέα στοιχεία για τα Τέμπη κατατέθηκαν από συγγενείς των θυμάτων, με φωτογραφίες να απεικονίζουν στον τόπο της σύγκρουσης, το ίδιο πρωί, ανθρώπους εμπλεκόμενης εταιρείας.
Υποτίθεται ότι έφτασαν στον σημείο του δυστυχήματος με ειδική αμαξοστοιχία, περισυνέλλεξαν κάτι από τα συντρίμμια, και αποχώρησαν …

Με …υποσχετική

Σε κεντρικό ουζερί της πόλης ο Βασίλης Κόκκαλης (του ΣΥΡΙΖΑ) έφτασε σε παρέα φίλων και αναζήτησε τριγύρω μια άδεια καρέκλα για να καθίσει. Από διπλανό τραπέζι Νεοδημοκρατών, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Σουφλιάς σηκώθηκε ιπποτικά και του προσέφερε μια δική τους καρέκλα. «Του την παραχωρούμε με …υποσχετική, όπως είχαμε κάνει και με την άλλη, την υπουργική…», είπε με το γνωστό του χιούμορ.
Το τσίπουρο καταπραΰνει (τα πολιτικά πάθη)…

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa