Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3% και το ΠΑΣΟΚ 13,5%.

Το ΚΚΕ καταγράφει 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περσινής προεκλογικής περιόδου, όταν, ενώ το δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχούσε στη δημόσια ατζέντα, βαδίζοντας προς τις εκλογές η συζήτηση μετατοπίστηκε στα θέματα της κυβερνητικής εκλεξιμότητας και τα Τέμπη υποχώρησαν, για να επανέλθουν έναν χρόνο αργότερα.

Βέβαια, το διακύβευμα τότε αφορούσε το κυβερνητικό αύριο της χώρας, τώρα όμως η τραγική αυτή υπόθεση φαίνεται να υποχωρεί και να δίνει τη θέση της σε μια πιο αμιγώς πολιτική συζήτηση.

Πλησιάζοντας λοιπόν προς τις εκλογές, η Ν.Δ. δείχνει να ανακάμπτει και να επανέρχεται στα ποσοστά του Φεβρουαρίου, ενώ κερδισμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

liberal.gr