Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές είναι στο 32,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 15% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,4%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με ποσοστό 10,4%, έπεται το ΚΚΕ με 8,5%, ενώ ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,7%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου είναι στο 3% και η Νέα Αριστερά στο 3,2%.

Πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων)

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται και πάλι (26,6%) αλλά η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (12,4%) είναι σαφώς μικρότερη στις 14,2 μονάδες, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στην τρίτη θέση με 10,3%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση (8,9%), ΚΚΕ (7,1%) και ΝΙΚΗ με Πλεύση Ελευθερίας.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων στο 17,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο «Κανένας»

Στην ερώτηση για το «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,9% αλλά μοιράζεται την πρωτιά με τον «Κανένα». Πολύ μακριά, στο 8,9% είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,5%.

Πρώτη αλλά με απώλειες στη Μακεδονία

Στην εκτίμηση ψήφου, ειδικά στη Μακεδονία, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τα πρωτεία με 25,7%, εντύπωση όμως προκαλεί το υψηλό ποσοστό της Ελληνικής Λύσης (12,6%) που είναι πάνω από το ΠΑΣΟΚ (12,4%), ενώ δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρομάζουν» ακρίβεια και οικονομία, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα

Οι μισοί σχεδόν (49,1%) ερωτηθέντες θεωρούν πιο σοβαρό πρόβλημα την ακρίβεια/ανατιμήσεις και την οικονομία (26,3%),ενώ την ίδια στιγμή σε ποσοστό 80% δηλώνουν πως είναι λίγο/καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης.

To ίδιο δυσαρεστημένοι είναι από την κυβερνητική πολιτική για την εγκληματικότητα.

«Μάλλον όχι/όχι» σε πρόωρες εκλογές

Επίσης, σε ποσοστό 61,7% οι ερωτηθέντες απάντησαν πως δεν θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές όπως πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

liberal.gr