Τα 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ξεπερνά το προσδοκώμενο όφελος από τη χασισοφυτεία στην περιοχή "Γκουντουμάνι" που εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εκριζώνοντας 3.680 δενδρύλλια κάνναβης.

Η χασισοφυτεία, μία από τις μεγαλύτερες στον Νομό Λάρισας, εντοπίστηκε σε χαμηλής βλάστησης, αλλά δύσβατη περιοχή της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου, μετά από επιχείρηση προχθές τα ξημερώματα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις καλλιεργητές, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, για λόγους δικής τους αυτοπροστασίας, είχαν οργανώσει ένα πρόχειρο κατάλυμα σε δασική έκταση σε κοντινή σχετικά απόσταση, αλλά έξω από τη φυτεία, με αποτέλεσμα προχθές να διαφύγουν της σύλληψης.

Ωστόσο, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και αναζητούνται, καθώς πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για τέσσερις Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 27, 32, 35 και 46 ετών. Να σημειωθεί ότι σε σπίτι, σε κοντινή οδό με το Αστυνομικό Μέγαρο της Λάρισας, βρέθηκαν τρία διαβατήρια των φερόμενων ως δραστών.

Μετά από έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη μια τριμελής οικογένεια κατοίκων Λάρισας, στο σπίτι των οποίων κατασχέθηκαν περισσότερες από 24.000 ευρώ. 

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του Α’ Ανακριτή Λάρισας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι αύριο, προκειμένου να απολογηθούν και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

(*) φωτογραφία αρχείου

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)