Διαδικτυακές εξετάσεις πραγματοποιούν ήδη τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που τελούν σε κατάληψη μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο και να πάνε χαμένοι οι κόποι των φοιτητών και των γονέων τους.
Ήδη από τα 35 Τμήματα του τοπικού Ακαδημαϊκού ιδρύματος σε κατάληψη βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες οκτώ τμήματα. Από αυτά τα πέντε βρίσκονται στον Βόλο, όπως Γλωσσικών και διαπολιτισμικών σπουδών, ΙΑΚΑ, Αρχιτεκτόνων, η Ιατρική στη Λάρισα και δύο τμήματα στη Λαμία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πρυτανικής αρχής χθες επρόκειτο να γίνουν φοιτητικές συνελεύσεις σε πέντε τμήματα για να αποφασίσουν, αν θα συνεχίσουν την κατάληψη ή αν θα την σταματήσουν. Επίσης τα Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ιατρικής έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή.
Κινδυνεύει η εξεταστική στα υπό κατάληψη τμήματα; Στο ερώτημα αυτό από την πρυτανική αρχή απαντάται πως στα υπό κατάληψη τμήματα έχουν επιλεχθεί οι διαδικτυακές εξετάσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο, κάτι που αποτελεί και οδηγία του υπουργείου Παιδείας. Επομένως ήδη διεξάγονται εξετάσεις εξ αποστάσεως, ενώ για όσα τμήματα δεν ολοκλήρωσαν τις διδασκαλίες, τις κάνουν επίσης διαδικτυακά. Στόχος είναι μέχρι και την 1η Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις, διαφορετικά χάνεται το εξάμηνο.
Πάντως από τα 35 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα 27 οι εξετάσεις διεξάγονται ήδη διά ζώσης. Μάλιστα κάποια τμήματα σύντομα ολοκληρώνουν την εξεταστική και θα αρχίσουν τα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο.
Το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου τελεί εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες σε κατάληψη και οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν διαδικτυακά ή οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία του πανεπιστημίου.
«Τουλάχιστον δεν έχουμε ακούσει για ζημιές στο πανεπιστήμιο από τους φοιτητές που κάνουν κατάληψη και είναι λίγοι» τονίστηκε από την πρυτανική αρχή.
Σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος με μοναδικό θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, όπου αναμένεται να υπάρξει και κάποιο ψήφισμα. Χθες για το ίδιο θέμα συνεδρίασε και το Συμβούλιο Διοίκησης.

e-thessalia.gr