Το “πάγωμα” της έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών αναμένεται να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας.

Η απόφαση θα ληφθεί μετά το Πάσχα, και προβλέπεται σε γνωμάτευση γνωστού συνταγματολόγου, για να αντιμετωπιστεί ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Μάλιστα όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ., Δούκας το επιχείρημα του δήμου, προκειμένου να λάβει τέτοια απόφαση, που θα μπορεί να σταθεί νομικά αυτή την χρονική περίοδο, είναι η φάση εξέλιξης η αναμόρφωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Μάλιστα όπως τόνισε ότι ο δήμαρχος της πόλης αν ληφθεί γενικά η απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών τότε, όπως συνέβη με άλλους δήμους, αυτή θα ακυρωθεί δικαίως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αφού στερείται νομικού επιχειρήματος.

Ακόμη ο κ. Δούκας επισήμανε ότι η επίμαχη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τον ΝΟΚ αναμένεται τον Οκτώβριο οπότε θα πρέπει να ληφθούν άμεσα λύσεις προκειμένου όπως είπε “να χτυπήσουμε τον πολεοδομικό λαθρεπιβάτη”.

athina984.gr