Η εκπληκτική πορεία της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντομπάσκετ 2023 ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Στον τελικό της Manila Mall Of Asia Arena (Φιλιππίνες) η σπουδαία ομάδα τού Γκόρντον Χέρμπερτ νίκησε με 83-77 τη Σερβία και άφησε τους «Πλάβι» δεύτερους, όπως και το 2014.

Με επικεφαλής τον Ντένις Σρέντερ, οι Γερμανοί κυριάρχησαν μετά από μια πολύ σφιχτή πρώτη περίοδο (47-47 στο ημίχρονο), ξέφυγαν στο σκορ με επιμέρους 13-2 σε τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο (64-53) και αντιστάθηκαν στη σερβική επιστροφή στα τελευταία λεπτά.

Ο Ντένις Σρέντερ (28 πόντοι), ήδη εντυπωσιακός στη νίκη απέναντι στους Αμερικανούς στον ημιτελικό, ήταν ο μεγάλος αρχιτέκτονας του γερμανικού θριάμβου.

Αυτή η στέψη δεν ήταν πάντως έκπληξη. Σε αντίθεση με τα άλλα φαβορί (Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Αυστραλία, Ισπανία, Σλοβενία), οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν την άνοδό τους στην κορυφή μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην έδρα τους, πριν από ένα χρόνο.

Ο Σρέντερ, που τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται για τους Τορόντο Ράπτορς στο ΝΒΑ, μίλησε με την κλάση και την εμπειρία στο τέλος. Ο Γερμανός γκαρντ είχε 28 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Φραντς Βάγκνερ, με 19π. και 7 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Πέσιτς πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλέξα Αβράμοβιτς με 21 πόντους. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά μόλις 2 στο δεύτερο (συνολικά 17), ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ περιορίστηκε σε μόλις 2 πόντους και είχε 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

naftemporiki.gr