Όταν ζώα της Αφρικής ζούσαν στον Πηνειό

Τεράστιοι ελέφαντες, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι και γιγαντόσωμοι ταύροι ζούσαν στη Θεσσαλία, πριν από 100.000 χρόνια. Οι επιστήμονες βρήκαν τα οστά των συγκεκριμένων ζώων στον Πηνειό ποταμό. 

Τα απολιθώματα των ζώων που ζούσαν στη Θεσσαλία αναμένεται να εκτεθούν στον δικό τους χώρο. 

Ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, είπε πως τα συγκεκριμένα ζώα ζούσαν με τους Νεάντερταλ.

«Το κλίμα στη γη δεν είναι σταθερό, διαδοχικά και με συχνότητα 100.000 χρόνων γίνεται κρύο και ζεστό όπως σήμερα. Κάποια εποχή, πριν από 120.000 χρόνια είχαμε αρκετά θερμότερο κλίμα στη Θεσσαλία. Είχαμε τεράστια δέντρα, λιβάδια και αναπτύχθηκαν ζώα που ζουν στην Αφρική όπως ελέφαντες τεραστίων διαστάσεων», είπε στην ΕΡΤ.

«Το κλίμα εδώ ήταν τόσο ευνοϊκό για αυτά τα ζώα που αναπτύχθηκαν σε μέγεθος. Όταν το κλίμα άλλαξε πάλι και έπεσαν οι θερμοκρασίες, άλλαξε και η βλάστηση με αποτέλεσμα τα ζώα αυτά να εξαφανιστούν. Μικρότερα ζώα όπως το άλογο επειδή ήθελαν λιγότερη τροφή επέζησαν. Όμως ένας ελέφαντας με τέσσερα μέτρα ύψος ήθελε περίπου έναν τόνο φαγητό την ημέρα», ανέφερε. 

Τα απολιθώματα εκτίθεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αναμένεται να αποκτήσουν το δικό τους χώρο στο μέλλον. 

ertnews.gr 

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.