Τη διαβεβαίωση ότι η νέα Δημοτική Αρχή που εξελέγη στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν αντιμετωπίζει το υψηλό ποσοστό που της έδωσαν οι πολίτες του Δήμου Καρδίτσας ως «λευκή επιταγή» αλλά ως μια «συμφωνία ευθύνης» ότι όλα τα μέλη της πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα πιο σκληρά για την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου έδωσε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Βασ. Τσιάκος κατά τη σημερινή (27/12) τελετή ορκωμοσίας των αιρετών που αναδείχθηκαν από τις εκλογές η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθέατρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τιμητική βράβευση του συνταξιούχου υπαλλήλου της ΠΕ Καρδίτσας κ. Ευαγ. Λάππα που συνεχίζει να ασκεί εθελοντικά αλλά με ιδιαίτερη προσήλωση και ευσυνειδησία τα καθήκοντα του τελετάρχη που επί σειρά ετών ασκούσε και ως εν ενεργεία υπάλληλος για τον οποίον μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια τόσο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος που προέστη της τελετής ορκωμοσίας όσο και ο κ Τσιάκος.

Ακολούθησε το τελετουργικό του θρησκευτικού όρκου που έδωσε ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων δηλώνοντας ότι: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Στη συνέχεια όσοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι δεν έδωσαν τον «θρησκευτικό» όρκο – μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας κ.κ. Εκτ. Γάζος και Κων. Ξυλομένος - έδωσαν αντί όρκου την εξής διαβεβαίωση: «Δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδηση μου, ότι θα είμαι πιστός στην Ελλάδα, θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.»

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος χαρακτήρισε την τελετή ορκωμοσίας ως αφετηρία μια νέας αρχής, της ελπίδας ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια δημιουργική πενταετία για όλους τους συμπολίτες για να αναφερθεί στη συνέχεια στη δύσκολη συγκυρία με τις μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή την περασμένη τετραετία στις όποιες όπως τόνισε ο Δήμος «ανταποκρίθηκε με γενναιότητα, αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια» παρά την επιθυμία κάποιων που, όπως είπε ο κ Τσιάκος επένδυσαν στην τοξικότητα και τη συκοφαντία».

«Σ’ αυτές τις εκλογές η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα κέρδισαν την συκοφαντία την τοξικότητα και τον λαϊκισμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι όσον αφορά εμένα προσωπικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για μια περιοχή που μας έχει ανάγκη για να δώσουμε τις υποδομές που λείπουν και αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν πολλά από μας να τους σηματοδοτήσουμε την ελπίδα και την εξωστρέφεια που έχει ανάγκη η περιοχή. Θέλω να φύγουμε όλοι από εδώ ένα λόγο: ότι μετά από 5 χρόνια θα έχουμε δώσει όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό απ’ όπου μας έχει τάξει ο κόσμος να υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση» τόνισε καλώντας όλους να έχουν ως γνώμονα μόνο το καλό του τόπου και δεσμεύτηκε ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή σε όλους»

Ακολούθησαν οι υπογραφές όλων των αιρετών στο σχετικό πρακτικό ορκωμοσίας.

karditsalive.net