Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ).

«Προβλήματα που συνεχώς οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ με τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις και τα εμπόδια που βάζει στον πρωτογενή τομέα, στη κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών του λαού μας» σημειώνει η Πανελλαδική Επιτροπή.

Τον Νοέμβριο η ΠΕΜ αναλαμβάνει την διοργάνωση θεματικών πανελλαδικών συσκέψεων σε μια σειρά προϊόντα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την παραγωγή.

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι στον Τύρναβο θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για τον Περονόσπορο στα αμπελοοινικά προϊόντα που μείωσε δραστικά την παραγωγή και το εισόδημα.

Την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Αγιά θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για τα Μήλα-Κάστανα-Αμύγδαλα, για προβλήματα με ασθένειες όπως το φουζικλάδιο και τον μύκητα, την ακαρπία στα αμύγδαλα, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που κόπηκαν από την Κυβέρνηση για αυτά τα προϊόντα.

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις στις 6 το απόγευμα στην Αταλάντη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για την ακαρπία στην ελιά που είναι πανελλαδικό φαινόμενο και επιβάλλεται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.

Το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία θα αποφασιστούν οι συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις.