Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ, αυξημένο κατά 25% για το 2023.

Συνολικά, η ΔΥΠΑ εξέδωσε για το φετινό πρόγραμμα 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, με τον αριθμό των ενεργοποιημένων επιταγών να ξεπερνάει τις 136.500 (91%) και με συμμετοχή περισσότερων από 760 βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων.

Με το voucher, οι δικαιούχοι είχαν τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων επιλογής τους, με έκπτωση τουλάχιστον 10% από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων. Εξαιρούνταν τα σχολικά και ξενόγλωσσα βιβλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση στο φετινό πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τις περισσότερες επιταγές να έχουν ενεργοποιηθεί στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης (17%), Αθηνών (16%), Αχαΐας (5%), Ηρακλείου (5%) και Λάρισας (4%).

Το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων στηρίζει τις επιχειρήσεις στον χώρο του βιβλίου και, παράλληλα, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των πολιτών που αγαπούν το διάβασμα να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ