Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στις 10 το πρωί στο κοινοβούλιο και αμέσως κατευθύνθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Η πρόσκληση είχε απευθυνθεί από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που του τηλεφώνησε να τον συγχαρεί και έτσι πριν από λίγες ημέρες κλείστηκε το ραντεβού των δυο ανδρών για σήμερα στις 10 το πρωί.

Τι ειπώθηκε μπροστά στις κάμερες

Αρχικά, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν για το δικαίωμα της ψήφου των αποδήμων. Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι απόδημοι θα πρέπει να μπορούν να εκλέγουν το δικό τους βουλευτή.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Μητσοτάκης: Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Οπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες.

Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το πρόσθετο δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε.

Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει.

in.gr