Στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία χτύπησε η καρδιά του Τεχνικού Κόσμου το τελευταίο τριήμερο, καθώς το TEE Roadshow πραγματοποίησε τρεις διαδοχικές στάσεις, στα Τρίκαλα το Σάββατο 13/4, στην Καρδίτσα την Κυριακή 14/4 και στην Λάρισα σήμερα, Δευτέρα 14/4.

Η άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα ταξιδεύει σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα επί τρεις περίπου μήνες, ενημερώνοντας το κοινό για την πλούσια ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που συμπληρώνει έναν αιώνα συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές, το ΤΕΕ μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία φέρνει το επάγγελμα του Μηχανικού πιο κοντά στον κόσμο αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης για το έργο που επιτελεί ο Τεχνικός Κόσμος της χώρας.

Εκατοντάδες πολίτες επισκέφθηκαν το TEE Roadshow στις τρεις πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, με την περιοδεία να ολοκληρώνεται σήμερα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί, ό,τι το ΤΕΕ Roadshow επισκέφθηκαν και δεκάδες μαθητές του 14ου Λυκείου Λάρισας, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που καταδεικνύει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τα τεχνικά επαγγέλματα.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς και με μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Τρικάλων και Καρδίτσας του ΤΕΕ ΤΚΔΘ και να ενημερωθούν διεξοδικά για το έργο του Τμήματος στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, κ. Νίκος Παπαγεωργίου, από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, σημείωσε μεταξύ άλλων ό,τι «η παρουσία του ΤΕΕ Roadshow στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία που ολοκληρώνεται σήμερα αποτελεί μέρος των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των πρώτων 100 ετών λειτουργίας του ΤΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τεχνικό Επιμελητήριο έρχεται δίπλα στους πολίτες και τους ενημερώνει για την σημαντική, διαρκή και πολυποίκιλη δράση και προσφορά των μηχανικών όλα αυτά τα χρόνια στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Από το 1923 το ΤΕΕ ήταν πάντα παρόν σε όλα τα μεγάλα έργα που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα. Κατά των ίδιο τρόπο, χιλιάδες μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ, συνεχίζουμε καθημερινά να εργαζόμαστε προσφέροντας υπεραξία στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Έτσι θα συνεχίσουμε και στα επόμενα 100 χρόνια!».

Σημειώνεται ότι το ΤΕΕ Roadshow στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, επισκέφθηκαν μεταξύ των πολιτών και μαθητών, o Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Δήμου Λαρισαίων κ. Αχιλλέας Κέλλας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Λαρισαίων κ. Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, ο Προέδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας κ. Δημήτριος Ντογκούλης, ο Προέδρος Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, καθώς και ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Πολεοδομίας Δήμου Λαρισαίων κ. Τριαντάφυλλος Καλλιακούδας.