Το ενδεχόμενο να έδρασε και στη Θεσσαλία η οργανωμένη σπείρα κακοποιών που ανατίναξαν πρόσφατα ΑΤΜ στην Πελοπόννησο εξετάζουν οι αστυνομικοί, μετά την έκρηξη με ιδιαίτερα πλούσια λεία που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ένα μηχάνημα ανάληψης στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ.

Οι δράστες παγίδευσαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην παλιά εθνική οδό Λάρισας– Αθήνας, το ανατίναξαν λίγο πριν από τις 2.30΄και άρπαξαν τις κασετίνες με το χρηματικό ποσό των 168.000 ευρώ, ενώ άφησαν 7.700 "καμμένα" χαρτονομίσματα στον τόπο της έκρηξης.

Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις από περιπολικά της Αστυνομίας, ωστόσο οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί και ερευνάται η ευρύτερη περιοχή για να εντοπιστούν τα δυο οχήματα με τα οποία φέρονται να διέφυγαν.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής υπηρεσίας, οι οποίοι συνέλεξαν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τους ίδιους "επαγγελματίες" κακοποιούς, καθώς τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε μοιάζουν με αυτά που είχαν βρεθεί στα ΑΤΜ στο Πεταλίδι Μεσσήνης και την Ανδραβίδα.

Παράλληλα, ταιριάζει και ο αριθμός των δραστών, που ήταν τέσσερις ή πέντε, ενώ σύμφωνα με μια μαρτυρία ο ένας που φύλαγες τσίλιες κρατούσε όπλο, όπως και στα προηγούμενα περιστατικά και μάλιστα στην τρίτη περίπτωση στο Αίγιο είχε ανταλλάξει πυρά με αστυνομικούς.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα