Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Καλό Σαββατοκύριακο. Διαλέξατε δωράκια για τους αγαπημένους σας;

Ποτέ δεν είναι αργά να τους μυήσετε στον μαγικό κόσμο της Λογοτεχνίας με τις καλύτερες προτάσεις ανάγνωσης. 

Peppa Pig: H Πέππα τους αγαπάει όλους – Holowaty Lauren

To βιβλίο «H Πέππα τους αγαπάει όλους» της σειράς Peppa Pig της συγγραφέως Holowaty Lauren, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια της αγαπημένης ηρωίδας. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε ηλικίες έως 7 ετών.

Ο Τζέραλντ Καμηλοπάρδαλης ξεχωρίζει από τους συμμαθητές του ως ο ψηλότερος, η Ρεμπέκα Κουνέλη λατρεύει τα καρότα, ενώ το δέρμα της Ζωής Ζέβρας είναι στολισμένο με ρίγες και η Μάντι Ποντικίνα διαπρέπει στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Ωστόσο, η μοναδική και ξεχωριστή ιδιότητα της Peppa παραμένει άγνωστη. Όταν τα παιδιά στο εργαστήριο που γιορτάζει τη διαφορετικότητα συναντηθούν, τι θα μπορέσει να συμβάλλει στη συζήτηση για να το μοιραστεί με την παρέα της και την κυρία Γαζέλα;

Πρόκειται για μια εικονογραφημένη ιστορία, συγκινητική και χιουμοριστική, που διερευνά θέματα διαφορετικότητας και αποδοχής.

Εσείς εκτιμάτε αυτό που σας κάνει ξεχωριστούς; Είμαστε όλοι μοναδικοί.

Ακόμα κι αν μοιάζουμε, δεν είμαστε ακριβώς ίδιοι.

Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο - Κώστας  Στοφόρος

Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το πέμπτο βιβλίο «Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο» της σειράς Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας του εκπαιδευτικού και συγγραφέως Κώστα Στοφόρου.

Στη συγκεκριμένη ταξιδιωτική και γεωγραφική σειρά μυστηρίου, μετά τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Τρανσυλβανία και τη Νορβηγία, ο συγγραφέας δημιουργεί μια ιστορία μυστηρίου βγαλμένη από τις πιο άγνωστες σελίδες της Ιταλίας. Η εικονογράφηση είναι της Λίλας Καλογερή ενώ η επιμέλεια του Γιάννη-Πέτρου Καπερναράκου. Συνιστάται για παιδιά άνω των 8 ετών.

Με την εφαρμογή Πορτολάνο στη διάθεσή τους, οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας διασχίζουν την υδρόγειο, ξετυλίγοντας αινιγματικά μυστήρια στην πορεία. Επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας εμπειρίες, αγωνίες, γνώσεις, απογοητεύσεις κι επιτυχίες. Θα γίνετε κι εσείς Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, να εξερευνήστε την Ιταλία και την ιστορία του σκακιού και να ζήσετε μια συναρπαστική περιπέτεια;

Παρέα με τον ενοχλητικό αδερφό της, τον Κομνηνό, και τη μητέρα της, η Κρίστα ξεκινά ένα ταξίδι στο μικρό, γραφικό ιταλικό χωριό Λαντσιάνο. Οικογενειακές διακοπές σε μια περιπέτεια γεμάτη μυστήριο και σκάκι.

Επειδή διαπρέπει στο σκάκι, το αγαπημένο της παιχνίδι, είναι ενθουσιασμένη που επισκέπτεται την πατρίδα του Τζούλιο Τσέζαρε Πολέριο, μιας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία της χώρας.

Στο διπλανό χωριό Κρέκιο, βρίσκεται ένας πύργος που στεγάζει το Βυζαντινό Μουσείο της περιοχής. Μέσα στα τείχη του, κρύβεται ένα σημαντικό μυστικό, που θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη περιπέτεια για την πρωταγωνίστρια και τον Ιταλό σύντροφό της, Φίλιππο. Μπορεί να ανακαλύψει τις σωστές στρατηγικές για να εξασφαλίσει μια νίκη στον αγώνα;

Πρόκειται για ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο της σειράς, όπου ο συγγραφέας ενσωματώνει επιδέξια συναρπαστικές πτυχές της ιταλικής κουλτούρας αλλά και της ιστορίας του σκακιού. Οι πρωταγωνιστές θα μάθουν για την αξία της συντροφικότητας και της σημασίας του ανοίγματος στον κόσμο.

Dungeon Academy: Το Τουρνουά του Τρόμου – Roux Madeleine

Οι λάτρεις του παιχνιδιού D&D θα λατρέψουν το δεύτερο βιβλίο της σειράς νεανικής λογοτεχνίας «Dungeon Academy» από τον κόσμο του Dungeons & Dragons, της best selling συγγραφέως Madeleine Roux και του αναγνωρισμένου εικονογράφου Tim Probert. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στη Εβίτα Λύκου.

Ο ενθουσιασμός περιμένει λίγο πιο πέρα ​​από την πόρτα της Ακαδημίας με μια ολοκαίνουργια περιπέτεια!

Οι Δράκοι των Βαθιών Νερών, μια αήττητη ομάδα, έφτασαν για το Τουρνουά του Τρόμου, μια διοργάνωση που γίνεται κάθε πενήντα χρόνια.

Η ομάδα Φλουμφ της Ακαδημίας έχει κληθεί να τους αντιμετωπίσει στο γήπεδο Γκόρμπολ. Μπορεί η ομάδα Φλουμφ να νικήσει αυτούς τους τρομερούς αντιπάλους; Η Ζέλι Στόρμκλας, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, είναι μια νεαρή γυναίκα μεταμφιεσμένη σε μινώταυρο στον απαγορευμένο κόσμο των τεράτων. Αυτή και οι σύντροφοί της είναι συνηθισμένοι σε απίθανες καταστάσεις και είναι προετοιμασμένοι για ό, τι τους έρθει.

Η Ζέλι έχει λόγους να εμπιστεύεται τη Λέσχη Κινδύνων, έχοντας πολεμήσει και κερδίσει μαζί τους ενάντια στον άδοξο Λόρδο Κάριον και την ορδή των νεκρών του. Αλλά ο Κάριον απέχει πολύ από το να ηττηθεί και τα κακόβουλα σχέδιά του συνεχίζουν να απειλούν την ειρήνη. Οι εφιάλτες της Κάριον, με μια σκιώδη οντότητα που καταστρέφει όλα όσα ξέρει, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κακό όνειρο.

Μόνη της αισθάνεται τη δυσοίωνη παρουσία που κρύβεται στις αίθουσες του σχολείου. Και το μυστικό που αποκαλύπτει μέσα στα μπουντρούμια της Ακαδημίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το σχολείο, το τουρνουά και μάλιστα ολόκληρο το Forgotten Realms.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορούν να απολαύσουν άτομα κάθε ηλικίας. Μια ιστορία για τη φιλία, για την αυτάρκεια, την ομαδικότητα και την αποδοχή. Η ανάγνωση είναι διασκεδαστική, καθώς περιέχει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσε κανείς να επιθυμήσει. Ακολουθεί την κλασική μορφή μιας αποστολής D&D. Προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και έμπνευση για να βελτιώσετε την οπτική σας για τη ζωή και να καλλιεργήσετε το θάρρος να ξεπεράσετε τις προκλήσεις.

Έτοιμοι για χιούμορ, μαγεία και δράση καθώς οι μαθητές της Ακαδημίας της Περιπέτειας μαθαίνουν να αποδέχονται τον εαυτό τους και τη διαφορετικότητα, και ανακαλύπτουν μυστικά που κρύβονται βαθιά μέσα τους αλλά και στο σχολείο τους;