Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Τίποτα δεν κρατά για πάντα

κι οι καρδιές ν' αλλάξουν μπορεί

και δύσκολα κρατάς κερί

στου Νοέμβρη τη βροχή...

Ανυπομονώντας για βροχή! Καλό πρώτο Σαββατοκύριακο του Βροχάρη, του Σποριά, του Μεθυστή, του πλέον μυστηριώδη και ιδιόμορφου μήνα του χρόνου.

Μια περίοδος μελαγχολική, επειδή πλησιάζει ο χειμώνας, αλλά και γεμάτη αισιοδοξία για τη συγκομιδή, που θα βοηθήσει σε εύκολο ξεχειμώνιασμα.

Είναι ο μήνας που θυμίζει πότε καλοκαίρι και πότε τον επερχόμενο χειμώνα. Ευτυχώς, τα βιβλία δεν έχουν εποχή...

Τζακ. Ο νόμος του Πριγκιπάτου - Χρήστος Μπακοστέργιος

«Ο νόμος του Πριγκιπάτου» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Τζάκ του συγγραφέως Χρήστου Μπακοστέργιου. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στη Ζωή Τσούρα. Ο σχεδιασμός του χάρτη ανήκει στον Χρήστο Κούτσιανο.

Η επόμενη μέρα στην εγκαταλελειμμένη περιοχή προκάλεσε αλλαγές και μια πληθώρα ανεπίλυτων ερευνών. Ποιος ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Αιθέριου Θεού και Αυτοκράτορα; Ο αινιγματικός εκείνος άνθρωπος που είχε διαπραγματευτεί με τους διαδόχους των συντεχνιών μεγαλύτερης επιρροής, ποιος ήταν; Και τι πραγματικό στόχο είχε; Το πιο σημαντικό, τι επιφυλάσσει το μέλλον από αυτό το σημείο και μετά;

Με τον θρόνο ακέφαλο και χωρίς διεκδικητές, η Αυτοκράτειρα επιβάλλει το καθιερωμένο πρωτόκολλο του πριγκιπάτου για την επιλογή και τη στέψη του επόμενου Αυτοκράτορα. Οι ανταγωνιστικοί Θεοί του (Λος) Έθεραλ θα συμμετέχουν σε τρεις ξεχωριστές δοκιμασίες για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη θέση της υπεροχής.

Το παιχνίδι τώρα ξεκινά...

Ανάμεσα σε διάφορες υποπλοκές, πράξεις προδοσίας, αχαλίνωτα πάθη, απόπειρες δολοφονίας και αλλαγές στην προσωπικότητά τους, οι μαριονέτες θα καταβάλουν κάθε ίχνος της ενέργειάς τους για να επιτύχουν τον στόχο τους. Και όλο αυτό το διάστημα, ο πραγματικός εγκέφαλός τους θα παρατηρεί κάθε τους κίνηση, έτοιμος να εκτελέσει το σχολαστικά κατασκευασμένο σχέδιό του.

Κάτι που ξεκινά σαν ψίθυρος μπορεί να καταλήξει σε κραυγή!

Ο Χρήστος Μπακοστέργιος δημιούργησε για άλλη μια φορά ένα περίπλοκο και συναρπαστικό ταξίδι δράσης και αγωνίας στον κόσμο της φαντασίας, γεμάτο μυστήριο, συνωμοσίες, μυστικά και περιπέτειες υψηλού κινδύνου. Οι χαρακτήρες του ήταν έντονα σκιαγραφημένοι.

Μετά την κυκλοφορία του Σάιμον, οι αναγνώστες περίμεναν με ανυπομονησία την άφιξη του εξίσου συναρπαστικού βιβλίου, του Τζακ».

Τι μέλλει γενέσθαι με το (Λος) Έθεραλ; 

Κι έζησαν αυτοί καλά – Kiera Cass

Αν σου άρεσε η σειρά «Επιλογή» της Kiera Cass, τότε το νέο της βιβλίο «Κι έζησαν αυτοί καλά» θα σε ενθουσιάσει γιατί πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλά για τα βιβλία όλης της σειράς. Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω τους;

Πώς κατέληξαν οι χαρακτήρες; Ένα ανάγνωσμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με bonus σκηνές και πολλά extras. Η μετάφραση ανήκει στην Πηνελόπη Τριαδά ενώ η επιμέλεια κειμένου στον Γιώργο Γιαννούση.

Ιλέα. Μια κοινοβουλευτική συνταγματική μοναρχία και βασιλεία, με ορισμένες λειτουργίες αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Το μυθιστόρημα ξεκινά με την Άμπερλι από την Επιλογή, επιτρέποντας στους αναγνώστες να γίνουν μάρτυρες της απαίσιας και μεστής κακομεταχείρισης, κατάλοιπο της προηγούμενης βασίλισσας. Επιπλέον, μαθαίνουμε για τα πρώτα χρόνια της ζωής του Κλάρκσον, η οποία ήταν γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες, φωτίζοντας μια νέα πτυχή του χαρακτήρα του που δεν είχε αναπτυχθεί στην αρχική σειρά.

Μια από τις αγαπημένες μου σκηνές είναι όταν ο Μείξον συναντά την Αμερίκα στον κήπο για πρώτη φορά και εντυπωσιάζεται. Επίσης, απόλαυσα που σε κάποιο άλλο σημείο μπόρεσα να μάθω πολλές σκέψεις του δυνατού και θαρραλέου Άσπεν. Θετικότατες εντυπώσεις μου έκαναν τα όμορφα σκίτσα ενδιάμεσα στις σελίδες.

Το παρόν πρόκειται για ένα βιβλίο σύντομων κεφαλαίων με υπέροχες εικόνες όπου βλέπουμε τις ιστορίες της σειράς «Επιλογή» από την οπτική γωνία άλλων χαρακτήρων. Ιστορίες που είχα ήδη διαβάσει και η εμβάθυνση σε αθέατες πλευρές χαρακτήρων, όπως της Άμπερλυ, με βοήθησε να καλύψω κάποιες απορίες που μου είχαν μείνει αναπάντητες μετά την ολοκλήρωση της σειράς.

Οι φύλακες των χαμένων πόλεων 3: Αέναη Φλόγα – Shannon Messenger

Η «Αέναη Φλόγα» είναι το τρίτο μέρος της σειράς «Οι φύλακες των χαμένων πόλεων» της συγγραφέως Shannon Messenger. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η μετάφραση ανήκει στην Φωτεινή Μοσχή. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 11 ετών.

Η Σόφι Φόστερ είναι πανέτοιμη για αντεπίθεση, καθώς οι ικανότητές της συνεχίζουν να εξελίσσονται και να ενισχύονται. Η αινιγματική ομάδα των Μαύρων Κύκνων δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της για βοήθεια κι έτσι αναγκάζεται να εντοπίσει εκείνη τους απαγωγείς της, προκειμένου να αποφύγει να πιαστεί ξανά θύμα τους.

Η Σόφι βρίσκεται στα πρόθυρα του να προκαλέσει πόλεμο εξαιτίας ενός βιαστικού λάθους – αναγκάζοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν τελικά έχει ξεπεράσει τα όρια. Με τον κόσμο να φαίνεται εναντίον της, πρέπει να στραφεί στους φίλους της για υποστήριξη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Καθώς εμβαθύνουν την έρευνά τους, ο ιστός της εξαπάτησης διευρύνεται και γίνεται σαφές ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ηρωίδας μας ενδέχεται να είναι κάποιος από το κοντινό της= περιβάλλον...

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς, η Σόφι βρίσκεται καλείται να σβήσει τις φλόγες της επανάστασης που απειλούν με παρανάλωμα των πάντων και όλων όσους αγαπά.

Η προεφηβική σειρά μυστηρίου και φαντασίας έχει τα πάντα: πλοκή, δράση, ξωτικά, νάνους. Ένα μείγμα Χάρι Πότερ, Άρχοντα των Δαχτυλιδιών κι Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Ξεχωριστή λεπτομέρεια της σειράς τα αξιολάτρευτα εξώφυλλα.

Τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς έχουν βρεθεί επανειληµµένα στη λίστα µπεστ σέλερ των New York Times, USA Today, Publishers Weekly και Wall Street Journal. Πρόκειται να µεταφερθεί στη µεγάλη οθόνη από την Disney, σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.