Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Έφτασε Σαββατοκύριακο! Λέμε ναι στα καλά βιβλία. Όπως αυτά που ακολουθούν.

Οι ξεχωριστοί φίλοι του Άλκη – Αλίκη Ουρομίδου

Το «Οι ξεχωριστοί φίλοι του Άλκη», το βιβλίο της συγγραφέως Αλίκης Ουρομίδου, μας παρουσιάζει μια παρέα παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iwrite. Η επιμέλεια είναι της Ελισάβετ Κυρίτση κι η εικονογράφηση ανήκει στην Άρτεμις Χατζημάρκου. Προσοχή! Απευθύνεται μόνο σε ξεχωριστά παιδιά!

Μια καλοκαιρινή κατασκήνωση για παιδιά με Ει-δικές ανάγκες φιλοξενεί αυτήν την περίοδο μια ομάδα εξαιρετικών παιδιών που απολαμβάνουν το διάλειμμα που τους αξίζει. Βάση των μοναδικών του ιδιοτήτων, κάθε παιδί συμμετέχει ενεργά σε ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει την επίλυση γρίφων για την αποκάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού, χρησιμοποιώντας τις ατομικές του δυνάμεις και ξεχωριστές μεθόδους για να πετύχει.

Ο Άλκης, ο πρωταγωνιστής μας, επικοινωνεί αποκλειστικά σε τρίτο πρόσωπο. Είναι μια συνήθεια που συνηθίζουν κάποια παιδιά, όπως ο Άλκης της ιστορίας μας. Το ερώτημα παραμένει. Ποια ομάδα θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει φέτος τον θησαυρό που λείπει;

Πρόκειται για ένα παραμύθι που δεν προορίζεται μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, και αφηγείται μια συγκινητική ιστορία που ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση προς τις μοναδικές ανάγκες και τα ευαίσθητα συναισθήματα των ατόμων που χρειάζονται εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η αναζήτηση της ευτυχίας – Τζερόνιμο Στίλτον

«Η αναζήτηση της ευτυχίας», το δεύτερο βιβλίο της νέας σειράς «Ταξίδι στο βασίλειο της φαντασίας» του συγγραφέα Τζερόνιμο Στίλτον, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος. Η μετάφραση είναι της Βίκυς Λιανού.

Είναι κατάλληλο για ηλικίες από 9 έως 12 ετών.

Ένα βιβλίο με λαχταριστή εικονογράφηση, απολαυστικές συνταγές, ουσιαστικά μηνύματα-διδάγματα, πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Για τη φιλία και την ευτυχία.

Ποιος είναι θαρραλέος και πρόθυμος να συνοδεύσει τον γνωστό και περιπετειώδη ποντικό μας Τζερόνιμο Στίλτον σε ένα νέο ταξίδι, αυτή τη φορά προς στο Βασίλειο της Φαντασίας;

Μαζί του, θα παλέψουμε για την ύπουλη Χώρα των Ορκ, θα επιδοθούμε στις απολαυστικές λιχουδιές της Χώρας των Γλυκών, θα χαζέψουμε στην παιχνιδιάρικη Χώρα των Παιχνιδιών και θα θαυμάσουμε τη λαμπερή Χώρα του Χρυσού.

Η αποστολή μας στοχεύει να αναζητήσει και να αποκαλύψει το άπιαστο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!

Ο Δράκος του Ουράνιου Τόξου, η Φλύαρη Χήνα, ο Χαμαιλέοντας και γλυκατζής Μπιμπίκης, η Πριγκίπισσα του Χιονιού –Λευκή– και ο Όσκαρ Κατσαριδάκης ξεκινούν για την αναζήτηση της Ευτυχίας, μία αποστολή που τους ανέθεσε η Φλορίντα, η Βασίλισσα των Νεράιδων.

Εάν είστε προετοιμασμένοι, ελάτε, ακολουθείστε κι εσείς σ’ αυτή τη συναρπαστική αποστολή, άλλο ένα κεφάλαιο στις ιστορίες του περιπετειώδους Τζερόνιμο Στίλτον, του ποντικιού.

Το Φάλτσο Σύννεφο – Ρία Καρμπαδάκη

«Το Φάλτσο Σύννεφο», το βιβλίο έμμετρου λόγου της συγγραφέως και καθηγήτριας μουσικής Ρίας Καρμπαδάκη, μιλάει για μια ιστορία φιλίας μέσα από τη μουσική. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iwrite. Η επιμέλεια είναι Ζωής Τσούρα κι η εικονογράφηση ανήκει στην Άρτεμις Χατζημάρκου.

Με τη συνοδεία των μουσικών τους φίλων, τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι με το αερόστατό τους να πετάει στον ουρανό. Με κάθε όμορφη μελωδία και τραγούδι που παίζεται, το μπαλόνι ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά.

Ωστόσο, ένα συννεφάκι κρυμμένο ψηλά στον ουρανό, ακούει τις νότες αλλά δε χαίρεται γιατί το ίδιο είναι φάλτσο και ζηλεύει. Εκεί ζει ο Νάνος Φαλτσοφωνίξ, που είναι δύστροπος και κατσούφης και καθόλου δεν του αρέσει η μουσική.

Οι νότες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το ταξίδι τους; Θα προσπαθήσει ο Φαλτσοφωνίξ να τις κάνει φίλους του; Θα καταφέρει να αγαπήσει τη μουσική τους; Θα γίνει το γκρίζο σύννεφό του φωτεινό και χαρούμενο;

Πρόκειται για μια ιστορία-βάλσαμο για την ψυχή που καλλιεργεί την αγάπη στα μικρά παιδιά για τον μαγευτικό κόσμο της μουσικής. Μια μιστορία φιλίας μετά… μουσικής, γεμάτη εικόνες, χρώματα, συναισθήματα και ήχους. Ένα μουσικό παραµύθι με όµορφα µηνύµατα, που συνοδεύονται από µελωδίες μαθητών του ωδείου. Μήπως ομορφύνουμε τον κόσμο μας με περισσότερη μουσική; Σκεφτείτε το!

Η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους, να γεννά φιλίες και συναισθήματα. Είναι η συντροφιά στη χαρά, το αντίδοτο στη λύπη.

Μια γέφυρα επικοινωνίας με τον κόσμο ολόκληρο. Είναι χαρά, γέλιο, διασκέδαση, αγκαλιά. Είναι ρυθμός, χορός, ανεμελιά μα και λύπη, πόνος, καημός. Είναι η ίδια η ζωή, με τα πάνω και τα κάτω της. Άπο το πρώτο μας νανούρισμα, μέχρι το ύστατο μοιρολοι, βρίσκεται πάντα δίπλα μας.

Ένας δρόμος γεμάτος μουσική. Όλοι μπορούμε να την βάλουμε στη ζωή μας και να κάνουμε μαζί της αμέτρητα όμορφα ταξίδια.

Μια ιστορία που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει ή που δεν τους αρέσει η μουσική. Μόνο άνθρωποι που δεν εκτέθηκαν ποτέ σε αυτήν και δεν έμαθαν να την αγαπούν.